Danmarks mest rutinerede ishockeyjournalist giver sit bud på de kommende serier

Hvordan ender kvartfinalerne? Vi har talt med et par af Danmarks mest rutinerede følgere af Metal Ligaen - hvis ikke de to MEST rutinerede journalister og kendere, nemlig Peter Fredberg og Frits Nielsen. 

Peter Fredberg - som vi kender som mangeårig ishockeyskribent fra BT og de fantastiske Retro-artikler her på sitet - følger ligaen på 52. sæson. Han giver følgende bud på kvartfinalerne: 

Da redaktør Søvsø bad mig tippe sæsonen 21/22, inden den første puck var kastet – altså for 216 kampe siden, inklusive de coronaaflyste kampe – så min top 4 sådan ud:

1. Aalborg Pirates. 2. Rungsted Seier Capital. 3. Herning Blue Fox. 4.Frederikshavn White Hawks.

Det eneste hold i min gamle top 4, der har overrasket mig, er Rungsted. Og det er ikke en ros til de forsvarende danske mestre. Jeg havde forventet mere end en sjetteplads i grundserien.

Sjældent har jeg oplevet et så svingende mandskab. Men i mine øjne er det et dødsens farligt hold for hvem som helst. De seneste resultater – her hvor det virkelig spidser til og tæller - taler deres eget sprog. Rungsted er en joker. Lad være at afskrive dem.

Om det er nok til at overleve kvartfinalen? Tja? Her er de matchet mod Herning Blue Fox, som har haft en god og bundstabil sæson med et højt bundniveau med stor fokus på defensiven. Lidt kedeligt, men effektivt.

Jeg har stor respekt for Rungsteds offensiv, men giver Blue Fox et plus i en bedst af syv-serie. Det er den serie, jeg vil følge med størst interesse. Den kan gå hele vejen.

Herlev Eagles er per definition et undervurderet hold med en svær hjemmebane. Ørnene har overrasket positivt. Mod grundseriens bedste hold og cup-vinderne fra Aalborg Pirates overlever de ikke den femte kamp.

Selv om jeg har stor respekt for Odense Bulldogs, som organisatorisk og sportsligt har fået et ordentligt løft, siden Ole Nielsen kom ind på kontoret, tror jeg ikke på, at de står distancen mod Vojens og Mario.

Og Frederikshavn-Esbjerg? Ligesom Herning-Rungsted. Helt åben. Jeg gætter på, at den går i alle syv kampe.

Kort og klart. Sådan går det i min optik:

Aalborg Pirates (1) -Herlev Eagles (8): Aalborg vinder 4-1 i kampe.

SønderjyskE (2)-Odense Bulldogs (7): SønderjyskE vinder 4-2 i kampe.

Herning Blue Fox (3)-Rungsted Seier Capital (6): Herning vinder 4-3 i kampe.

Frederikshavn White Hawks (4)-Esbjerg Energy (5): Frederikshavn vinder 4-3 i kampe.


OIK og Odense Bulldogs intensiverer samarbejdet FELIX SCHEEL blev sæsonens pointkonge - to backer i top fem