Vi har bedt landstræneren om en lille rundtur til de ni klubber i Metal Liga og give en kort vurdering af sæsonen hidtil - her er det Herlev, Rødovre og Rungsted, der er under lup

Herlev Eagles er et hold, der ikke gør livet nemt for nogen modstander i Metal Ligaen. Taktisk spiller de yderst velorganiseret, og det tyder på, at de har fået stablet et godt powerplay på benene igen. Jeg synes ærlig talt, at deres træner (Patric Wener) er utrolig dygtig til at få det optimale ud af sit materiale, og der er virkelig styr over defensiven. 

Nu så jeg eksempelvis to kampe i sidste weekend. Først Herning mod Aalborg og derefter Aalborg mod Herlev, og der er igen tvivl om, at det var Herlev, der havde bedst fat i Aalborg, hvis man sammenligner de to kampe. 

Kigger man på de individuelle spillere, så er Matthias Asperup den mest spændende angriber, og jeg har et godt øje til unge Kasper Larsen nede i defensiven. Han gør store fremskridt. Man kan mærke, at Kasper spiller under en træner, der kærer sig om hans taktiske forståelse. 

Rødovre ligger godt nok i den forkerte ende af tabellen, men jeg synes faktisk, de gør det fornuftigt ud fra det spillermateriale, de har til rådighed og de skader, der har ramt dem i den første del af sæsonen.  

Gennemgående er Rødovre et ret spændende hold.  

Når jeg set dem spille, efterlader Rødovre mig altid med et godt indtryk: De har et godt skøjteløb og det er godt at se, at mange unge spillere får chancen. Thor (Dresler) strukturerer sit hold godt. Jeg kan se, at spillere som Maksim Popovic og Phillip Schultz gør fremskridt og i perioder producerer godt. Samtidig er Oliver Kjær også kommet rigtig godt i gang. 

Rungsted er et rigtig godt hold, og de har i min optik Metal Ligaens bedste førstekæde med Marcus Olsson, Mattias Persson og Nichlas Hardt. Rungsted spiller med en rigtig god fart og har et stærkt og hurtigt pasningsspil, og deres powerplay er fremragende.  

Ser man på deres trup, er der kvalitetsspillere over alt, og de har vel også ligaens bedste målmand (Cristopher Nihlstorp). De spiller ud fra et fasttømret koncept, og det er yderst begrænset, hvad Rungsted har lavet af fejl i den her sæson. Jeg så dem for eksempel vinde 5-1 i Herning for nylig, hvor de var virkelig stærke, og jeg kan sagtens se dem stå i en finale, selv om det er tidligt at spå om.

I hvert fald er Rungsted og Aalborg de to hold, der har spillet på højeste niveau hidtil med Esbjerg lige efter.


OPTAKT: SønderjyskE-Herning Blue Fox Heinz Ehlers evaluerer: Esbjerg, SønderjyskE og Odense