Kampstart 19:30 i Frøs Arena

SønderjyskE fik en gedigen lussing i Frederikshavn fredag aften, hvor de lyseblå lukkede fire mål ind i tredje periode, hvilket naturligvis efterlod Mario Simioni noget frustreret.

- Der manglede sejrsvilje, beslutsomhed og engagement. Det var en sekspoints-kamp, hvor vi havde mulighed for at lave et lille hul i kampen op top fire-placeringerne. Vi spillede mod et hold, der kom uden sine tre importangribere, men lukkede alligevel seks mål ind. Det siger meget om, hvor meget vi ønskede de her point, sagde han efter kampen til Der Nordschleswiger - og kan i aften forvente en mindst lige så svær opgave.

Det kunne ligne en kamp til Nikolaj Henriksen efter altså at Galbraith lukkede de seks mål ind i Frederikshavn. Henriksen står lige nu med en klart bedre redningsprocent end kollegaen.  

Herning møder ind med en 3-2-sejr over Rødovre i banken. Den kunne have været større, hvis midtjyderne var mere effektive. Træner Cooper kan glæde sig over, at Herning traditionelt spiller solidt i Vojens og ofte spiller fremragende i defensiven. Frøs Arena får det bedste frem i Blue Fox-spillerne.

Hold øje med: Pontus Netterberg spillede sin bedste kamp i Blue Fox-trøjen tirsdag aften og begynder måske at vise sit potentiale i aften. Her ser Mario Simioni med sikkerhed på sin backlinje, der er presset af skader hos nøglespillerne. 

Det forventer vi: Det bliver et afventende defensivt Herning-mandskab, der venter på mulighederne for at omstille og slå kontra. Spørgsmålet er, om SønderjyskE er stærke nok til at presse Blue Fox dybt og få skabt de nødvendige chancer. 

Skader/karantæner: Herning uden Daniel K. Nielsen, Cam Brace og Peter Eg Larsen i seneste kamp mod Rødovre, mens SønderjyskE i Frederikshavn var uden Matt Prapavessis og Daniel Galbraith. 

Historikken: SønderjyskE vandt sæsonens åbningskamp med 6-3 i Herning, men midtjyderne tog senest revanche med en 2-0-sejr i Frøs Arena. Begge hold har det ofte komfortabelt på hinandens udebaner. 

Statistikken: Bemærkelsesværdigt, at begge hold har danske topscorere. Herning med Mathias Bau (25 point) og SønderjyskE med Steffen Frank (18 point).


OPTAKT: Aalborg Pirates-Esbjerg Energy Heinz Ehlers evaluerer: Herlev, Rødovre og Rungsted