Hjemmeholdet tog sejren og fik visket et par dårlige kampe væk fra tavlen

Herlev Eagles-Esbjerg Energy 3-1 (Søndagskamp i Herlev, hvor gæsterne fra Esbjerg ankom i håbet om at erobre de sidste points de skulle bruge til at sikre fjerdepladsen i grundspillet. Det krævede en sejr over Herlev Eagles. Men Herlevs ørne havde andre planer.

For selvom de ikke havde noget at spille for i tabellen, så var der buler og ridser i lakken, der skulle repareres fra de seneste kampe. Og så var det vigtigt at få vist overfor sig selv, at man som hold var klar til slutspillet.

Første periode var helt lige. Begge hold fik skabt store chancer. Ohre og Seldrup havde begge en god dag på kontoret, og de fik disket op med flere gode redninger. Esbjerg trykkede på for at få skabt et spillemæssigt overtag, mens Herlev lukrerede på deres hurtige omstillinger og direkte spil.

Der var søndagsstemning i hallen indtil Oliver True, med sin 23. scoring i denne sæson, pludselig stormede afsted alene mod Seldrup. Han skar på tværs og sendte pucken over en liggende Esbjerg-målmand. 1-0 til hjemmeholdet. Anden periode var kun lige begyndt.

Esbjerg fik trykket spillet længere frem på isen, men hjemmeholdet stod taktisk godt og have succes med at holde gæsterne ude ved banderne.

I begyndelsen af tredje periode blev det bedre endnu for Herlevs ørne, da Östergren stod på det rette sted, på det rette tidspunkt. En afslutning fra blå linje blev styret op under nettaget, og Seldrup måtte se sig passeret endnu en gang.

Endnu en gang blæste Esbjerg til stormløb, og det gav også en scoring. Ikke efter et massivt pres mod Ohre i Herlevmålet, men på en hurtig kontra, hvor Grundtvig som sidste mand kunne sætte pucken forbi målmanden.

Esbjerg forsøgte med timeout og en ekstra markspiller, men det resulterede blot i at Östergren slap afsted igen, og scorede sit andet mål i kampen til slutresultat 3-1.

Herlev spillede en bundsolid kamp, hvor man gerne overlod teten til gæsterne. Kun for at bryde deres opspil og slå en kontra. Det er det Herlevhold, som alle de andre hold i ligaen frygter at spille mod.

Esbjerg så endnu en gang ud til at bruge en masse kræfter på at nå frem til chancerne, uden at spille sig frem til de helt store muligheder. Nu har de nogle dage til at samle sig i, inden det går løs mod Odense i slutspillet. Om det bliver hjemme eller ude på fredag, afgøres først tirsdag aften.

GOALSHOW: Se målene fra Herlev-Esbjerg Odense holder liv i top 4 - White Hawks skal ud i skæbnekamp mod Rødovre