Luis Blak Olsen blev matchvinder for Eagles, der lægger yderligere afstand til aftenens modstander

Herlev Eagles-Odense Bulldogs 7-4 (2-1,1-2,4-1) Det var højdramatisk til de sidste minutter i Spar Nord Arena i aften, hvor Odense Bulldogs igen måtte ”trække den korte skøjte” og dermed nu har lang, lang vej op til aftenens modstander. Det var Odenses 10. nederlag på stribe, mens Herlev efter et længere formdyk igen fandt tre point.

Det hele begyndte med fem minutter i hæsblæsende tempo og chancer i begge ender. Dale Mitchell havde den største, da han sled sig forbi to mand, men blev forstyrret i afslutningen. Begge hold ville fremad i aften.

Efter 11 minutter kom den første scoring. Herlev scorede i powerplay, da Alexander Lindqvist-Hansen fik sidste stav på pucken. En simpel pasning ind over blå linje og videre til Lindqvist-Hansen, der nemt kunne score.

Der gik ikke længe, før Odense udlignede. Fynboerne fik frit spil i en to mod nul-situation foran Jidskog, der var fuldstændig prisgivet. Lukas Lundvald scorede, men tre minutter senere var Herlev foran igen.

Samme opskrift som Eagles første mål. To hurtige pasninger, og Galansky var solgt af sit forsvar. Denne gang scorede Joseph Jonsson for hjemmeholdet. Det var 2-1 efter en første periode, som et aggressivt Odense-hold kunne have fået mere ud af.

Galansky gik på en mindre skovtur i den første dramatiske hændelse i anden periode, men nåede netop tilbage til fjerneste stolpe i tide - efterfulgt af en Odense-chance med god tværpasning, som Jidskog klarede med en hurtig forflytning. Der var mange små infights væk fra pucken og mange råb fra boksene, for at få dommernes opmærksomhed.

Henry Hardarson udlignede for Odense, da han udnyttede en kaotisk sekvens i Herlevs defensive zone, der ikke var helt så stabil som tidligere set i sæsonen. Der var spillet 33 minutter og et par minutter senere fik Odense fornyet optimisme. Shawn O’Donnell scorede nærmest fra bag mål. Det var beviset på, at det altid kan betale sig at skyde på mål.

Odense førte i godt et minut, inden Mattias Åkesson i to første gjorde det til 3-3 for Herlev.

Anden periode var samlet set en rodet affære. Ikke mange chancer kom på grund af opspil, men derimod på grund af fejlpasninger. Specielt Odense tabte mange pucke i egen zone eller lige udenfor blå, da de kørte hårdt på med øst-vest spil, og Herlev opsnappede mange af de pucke.

Alt stadig åbent inden tredje periode.

Tredje periode startede med Odense i overtal. Denne gang flere gode aktioner, og hvordan Jidskog fik reddet en puck efter en tværpasning og han var liggende på maven med ansigtet væk fra afslutningen, er en gåde. 20 sekunder senere bankede Lundvald til gengæld pucken i kassen efter et fint powerplay. 4-3 til Odense, der nu for alvor vejrede morgenluft.

Derefter præsterede Jidskog endnu en kæmperedning, To førstegangspasninger fra Odense og afslutning, hvor flere på Odensebænken nåede at rejse sig og hæve armene. Utrolig reaktion af Jidskog at nå over til redning. Øjeblikket efter måtte Galansky til gengæld være fynboernes helt, da to Herlevspillere overløb alt og alle, men ikke havde den sidste skarphed.

Det blev 4-4 efter 47 minutter. Præcis pasning fra egen zone til offensiv blå linje, og Asperup kunne alene med Galansky smække pucken op i hjørnet. Flot mål!

Halvvejs i tredje periode kom Herlev i overtal. Allerede efter få sekunder blev det sværere for Odense, da en Odensestav knækkede. Tålmodigt spil af Herlev drev Odense rundt, men der blev fightet og blokeret skud, og stormen blev reddet af.

Dog nåede Odense kun lige at blive fuldtallige, før pucken røg i nettet. Fin pasning efter længere tids spil i zonen, og Galansky kunne ikke nå over til stolpen. Målscorer Luis Blak Olsen og 5-4 til Herlev, der seks minutter før tid skød på stolpen i powerplay.

Med 2:11 igen tog Odense Galansky ud, og der gik et lille minut, før kampen var afgjort. Det var Alexander Edström, der scorede i tomt bur, og som om det ikke kunne være nok, scorede Eagles igen til 7-4, signeret Alexander Lindqvist-Hansen.

Herlev har nu 14,5 point ned til fynboerne, der skal ind i en meget voldsom stime for at hente aftenens modstander. Der var en verden til forskel for sejr og nederlag for Odense i aften.

Smal Rungsted-sejr i straffeslag i den sjællandske klassiker Selskabet bag Herlev Eagles ud med et overskud på 87.131 kroner