Efter en mindre prangende forestilling i Kvik Hockey Arena stod Blue Fox tilbage med pointene da Odense var på besøg.

Herning Blue Fox - Odense Bulldogs: 5-1 (1-1, 2-0, 2-0) Det var ventet, at Herning vandt over Odense i dagens kamp i Kvik Hockey Arena. Men gæsterne kæmpede hårdt for at holde fast i det midtjyske og holdt kampen spændende langt hen ad vejen. 

Efter storsejren i Vojens to døgn tidligere havde de fleste måske ventet, at Blue Fox straks ville blæse til angreb mod ligaens bundprop fra Odense.

Anders Poulsen blev sat fornemt af brormand, Morten Poulsen, og førstnævnte var ikke langt fra at kunne sikre sit hold en tidlig føring.

Kort efter fandt Mathias Bau backen Nicholai Weichel, men backen havde heller ikke held med sin afslutning trods både tid og plads på isen.

Der skulle et powerplay til for hjemmeholdet, før netmaskerne første gang blafrede bagved Tadeas Galansky. Fra sin position på blå linje kunne Petter Hansson med et slagskud gøre det til 1-0. Galanskys udsyn var delvist spærret, og tjekken kunne ikke gøre meget ved den puck.

Herning strøg på ny i powerplay, og man måtte stille med Mark MacMillan og Markus Jensen på backpositionerne i fraværet af Daniel Nielsen og Reid McNeill. Odense forsvarede sig dog glimrende og man havde faktisk en stor chance da Lukas Lundvald fulgte op på en retur fra Albert Adamsen.

Samme Lundvald brød alene igennem da Herning for tredje gang fik et powerplay, men stærk backchecking forhindrede forwarden i at få afsluttet ordentligt.

Forinden burde Brodie Dupont have øget til 2-0 på et oplæg fra Mathias Bau, men Herning måtte i stedet se Odense sætte udligningen på måltavlen.

Christian Thunbo snurrede rundt om sig selv og fandt hullet mellem benene på Adamsen, og så stod der 1-1 efter en periode der aldrig nåede de store højder rent spillemæssigt.

Herning trak fra

I anden periode kom Odense bedre med spillemæssigt, men Herning stod for den første store chance. Ping-pong mellem Mathias Bau og Cam Brace resulterede i en resolut afslutning fra canadieren der dog måtte se Galansky redde flot.

Holdene havde ligesom i første periode en smule svært ved at kréere de åbne chancer, og derfor var et powerplay sikkert hvad Ben Cooper stod og ønskede sig i Hernings boks.

I powerplay kunne han således se Blue Fox gøre det til 2-1 efter en kombination hvor Cam Brace med en hård pasning fandt bladet på Morten Poulsen, som kunne styre pucken i kassen.

Markus Jensen fik en stor chance, da Morten Poulsen smed en sukkerpasning gennem zonen, og en sprællende Galansky kunne ånde lettet op ved synet af pucken der sneg sig forbi stolpen.

Herefter tog Odense fat og skabte et par store chancer. I powerplay forsøgte gæsterne sig med samme kombination som ved Hernings mål, og Ales Sova var tæt på at skabe udligningen på sin gamle hjemmebane.

Odense misbrugte også en chance i en tre mod en-situation der end ikke førte en afslutning med sig, og så kunne de i stedet se Herning trække yderligere fra.

Thomas Andersen blev fældet, men fik alligevel sendt pucken over til Kristian Jensen, der havde let spil da Galansky var langt ude af sit mål. 3-1 til Herning inden tredje og sidste periode.

Cruise-control i mål

Herning fik et tidligt powerplay, og kunne med en scoring réelt set lukke kampen. Mindre flot spil betød dog at chancen løb ud i sandet, og håbet om point levede hos gæsterne lidt endnu.

Hjemmeholdet syntes at stille sig tilfredse med kampens øjeblikkelige stilling, og omvendt syntes Odense ikke at have evnerne til at bryde igennem det midtjyske forsvar.

En af sæsonens bedste redninger stod Tadeas Galansky for denne søndag eftermiddag i januar. Cam Brace plejer at slå til når chancen byder sig, men denne gang spillede han Mathias Bau helt fri, men tjekken nåede på mirakuløs vis tilbage og reddede skuddet.

Herning nåede at misbruge endnu en chance i powerplay, inden man alligevel fik afgjort kampen. Mads Christensen satte let midtjydernes fjerde scoring, og fik altså et kærligt gensyn med hjemmebanen efter en længere skadespause.

Odense satsede friskt det hele i et afsluttende powerplay, men de måtte alligevel se Kristian Jensen sætte sin anden scoring i kampen da han i tomt mål gjorde det til slutresultatet 5-1.


VILD TOPKAMP i Esbjerg med 12 mål og straffeslagssejr til Rungsted SønderjyskE afgjorde i slutfasen i Herlev