En yderst veldisciplineret arbejdsindsats resulterede i tre nye point til ligaens tophold. Fort Kvik Hockey Arena blev heller ikke indtaget denne aften hvor Mathias Bau igen blev afgørende i en smal 3-1 sejr.

Herning Blue Fox - Odense Bulldogs: 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)

De fremmødte på Kvik Hockey Arena denne lørdag aften fik en tempofyldt start på kampen og det tegnede til at blive en lige så fed kamp som mange spåede forinden.

Holdene tacklede ud og sad tæt på hinanden hvilket dog betød, at de første chancer lod vente på sig. En fejl i udskiftningsboksen hos gæsterne var tæt på at udløse en to mod en-situation, men pucken sprang akkurat fra Mathias From.

Midtvejs i perioden blev Blue Fox ramt af kampens første udvisning og så brændte det ellers på foran Mac Carruth. Flere frække pasninger blev forsøgt, og amerikaneren kunne takke sit forsvar for at være kvikke i hovederne.

Mathias Mølgaard leverede en voldsom tackling på Mathias Bau der i situationen sad på knæene, og det var for mange ganske uforståeligt at dommerne ikke hævede armen.

Herning tilkæmpede sig et mindre overtag i takt med minutterne løb af klokken, og Frederik Søgaard blev også testet et par gange. Alligevel blev Odense første hold på måltavlen da Rasmus Simonsen klappede en returpuck i nettet.

Mathias From havde udligningen på staven og Søgaard måtte sende en varm tanke til knoppen af staven, der afværgede skuddet. De fysiske Bulldogs gik ofte til grænsen, og kort inden pausen plantede Rasmus Simonsen en albue i hovedet på Kevin Tansey.

I det efterfølgende powerplay valgte Mathias Bau pasningen og Miska Humaloja styrede pucken i mål til 1-1.

Fysisk og intens hockey

Herning begyndte anden periode i undertal og Odense nåede aldrig rigtig at blive nærgående. I stedet fik Herning selv chancen i overtal, da Sebastian Ehlers lavede en tripping på Mads Christensen.

Morten Poulsen og Mathias From forsøgte sig begge, men ingen af forsøgene voldte for alvor Lekkas prolemer. Arturs Salija gled efterfølgende igennem og han fik sendt en god afslutning afsted som Mac Carruth dog reddede.

Stillingen på måltavlen afspejlede ganske fint situationen på isen, hvor det var utrolig tæt og ganske fysisk.

Morten Poulsen blev midtvejs i perioden nægtet en scoring, da Søgaard helt outstanding gled på tværs og reddede på en ellers sikker scoring.

Herning strøg minutter senere i fem mod tre i lige under ét minut. En situation "rævene" selvsagt skulle udnytte og opskriften var da også klar fra starten. Gi pucken til Mathias Bau; og da han for tredje gang forsøgte sig blafrede netmaskerne. 2-1 til Herning.

Målet betød at Blue Fox skiftede fokus til den defensive del af spillet, og det mindede altså meget om det hockey man leverede i de glade Todd Björkstrand-dage. Odense blev holdt på ydersiden, bande ud og så en aggressiv forechecking. Og så havde man selvfølgelig et uhyre stærkt kort i Mac Carruth.

Defensiv klasse

Odense skulle selvsagt ud og jagte en udligning og man havde stadig masser af tid at arbejde med. Man fik også lagt et indledningsvist pres på Herning i tredje periode dog uden Mac Carruth måtte på overarbejde.

Spillerne fightede for hver eneste centimeter på isen og man må sige at arbejdsindsatsen ganske fornemt reflekterede indsatsen uden for isen i kampen for at knække cancer.

Blue Fox fortsatte den nærmest uhyggelige effektivitet i egen zone, og gæsterne havde mere end svært ved bide sig fast i offensiv zone. Konstant måtte man ud og starte forfra mens tiden langsomt løb af klokken.

Andris Dzerins har endnu ikke scoret i denne sæson, men han var tæt på at rage en retur i kassen. Kort efter havde Christian Mieritz bud efter sin første scoring, og denne gang måtte stolpen redde for Bulldogs.

Bulldogs blev for det meste tvunget til at sende pucken på mål fra dårlige vinkler og det gav Carruth gode betingelser i Herning-målet. Arturs Salija havde ellers et drøn af et slagskud som dog ramte amerikaneren i brystet.

Da chancen pludselig faldt til den helt rigtige, Jesper Thörnberg, blev skuddet blokeret af en Herning-back.

Med 2:05 tilbage på uret tog Odense deres time-out og erstattede således en velspillende Frederik Søgaard med en ekstra markspiller. Det resulterede dog i en hurtig omstilling til Herning og Mathias From kunne til øredøvende jubel lukke og slukke for en festlig aften i Herning.

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Herning-Odense 362.298 KRONER FRA METAL LIGAEN TIL KNÆK CANCER