Ganske blodfattig match på Kvik Hockey Arena i aften

Herning Blue Fox - Rødovre Migthy Bulls: 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)

Herning havde fået tiltrængt forstærkning til aftenes kamp da både Morten Poulsen og Rasmus Nielsen var klar til kamp. Rødvore kunne omvendt køre på med alle mand med undtagelse af William Rørth og Alberto Pison. Den fordeling kom hjemmeholdet bedst fra, da det i en ganske rolig affære endte med 3-0 til Blue Fox.

Hjemmeholdet havde fortsat fokus på de defensive dyder, og der var heller ikke tale om overfaldshockey i de indledende minutter. Derfor var der ikke den store travlhed hos de to keepere, hvor en styring fra Miska Humaloja var eneste réelle forsøg de første fem minutter.

Spillet var rodet og ingen af de to hold formåede at gribe initiativet i kampen. Joachim Linnet var dog tæt på at kunne få kontrol over en puck som havde givet midtjyden en oplagt scoringschance.

Første powerplay i kampen tilfaldt gæsterne, og man fik også stillet fornuftigt op i værternes zone. Afslutninger voldte dog ikke de store problemer for Emil Kruse. Faktisk var gæsterne tæt på en scoring, da Jonathan Brinkman fandt Nicklas Carlsen som ikke manglede meget i afslutningen.

Mads Christensen var centimeter fra at sætte aftenens første scoring da han first-timede pucken i sidenettet. Herning havde flere gode forsøg da man fik held til at stresse gæsterne i de døende minutter, men en blodfattig første periode kunne næsten ikke ende andet end målløs.

Powerplay åbnede kampen

Man måtte forvente et mere aggresivt Herning-hold efter pausen, og hjemmeholdet kom også ud med mere fart i skøjterne. Spillet hang dog stadig ikke sammen for midtjyderne og Rødovre var rigtig godt med i kampen.

Det var ingenlunde til at se at det var top mod bund, der mødtes denne råkolde mandag aften i december, og det så ud til at de mange rotationer i kæderne ikke bekom værterne vel.

Der var stadig ikke nogle scoringschancer at berrette om, da kampen nærmede sig midtvejsmærket, og der var ikke noget at sige til at Kvik Hockey Arena virkede stemningsløs.

Rødovre fik en kæmpe mulighed da Oliver Kjær tog pucken fra Patrick Madsen, men Johan Lundgren manglede lige den sidste skarphed i afslutningen.

Herning fik deres første chance i powerplay, og så vågnede hallen pludselig op. Miska Humaloja blev spillet fri midt i slottet af Oskar Drugge og finnen noterede sig for sin 8. scoring med et lavt skud.

Rødovre var tæt på en udligning kort efter da gæsterne nærmest stod i kø for at afslutte, men Emil Kruse pillede uden større besvær afslutningerne.

"Tyrene" fra Vestegnen fik da også tilkæmpet sig et powerplay, men den mulighed fik gæsterne ikke meget ud af. Derfor stod scoringen fra Humaloja tilbage som det eneste lyspunkt i en rodet, men tæt, affære i Herning.

Tidlig afgørelse

Herning bragte sig potentielt afgørende i front, da tredje periode var få minutter gammel. Thomas Andersen stod for scoringen til 2-0 som kom efter en fejl fra gæsterne.

Samme Andersen var igen på spil i Rødovre-zonen kort efter, da han i samarbejde med Simon Schleicher tvang en stor redning ud af John Muse.

Spørgsmålet var nu, om Herning fik punkteret kampen med den tidlige scoring, og hvilket modtræk Magnus Sundqvist ville spille ud for gæsterne.

Mads Christensen fik endnu et stort tilbud da han blev sat fornemt op af Jarkko Malinen, men den tidligere landsholdsspiller manglede også denne gang den sidste skarphed.

Herning trak sig længere tilbage på isen og lukrerede på omstillingerne samtidig med at man fik lukket fint af i midtzonen for Rødovre. Simon Schleicher var tæt på at udnytte en af disse da han fikst styrede pucken mod mål.

Jacob Böll lykkedes omsider med at passere Emil Kruse, men pucken standsede på stregen og blev siden ryddet op af Oskar Drugge. Heldet og marginalerne virkelig med Herning i den situation.

Tiden nærmede sig for Rødovre og med to minutter igen blev Muse erstattet med en ekstra markspiller. Morten Poulsen benyttede lejligheden til at score i tomt mål - Poulsens første scoring i otte kampe i øvrigt.

Således strøg Herning til tops i Metal Ligaen efter en rodet og uskøn affære.

Mikkel Bertelsen skifter til Herlev Eagles UGENS HOLD: Se hvem der ramt A-kæden i denne uge