Der var aldrig tvivl om udfaldet i aftenens træningskamp mellem White Hawks og Herning. Midtjyderne var den tand skarpere, og tog en 4-1 sejr med hjem. Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox 1-4 (0-2, 1-2, 0-0)

Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox 1-4 (0-2, 1-2, 0-0) To mandskaber, der efter planen skulle have været i Norge på træningslejr, krydsede i stedet klinger i Nordjyske Bank Arena i Frederikshavn denne aften. En tur, begge klubber ellers havde set frem til, hvor det sociale, og det at blive rystet sammen som trup, var en stor del af formålet med turen.

Herning var det bedste hold gennem samtlige 60 minutter, og vandt fortjent 4-1. Allerede fra begyndelsen lignede det at de havde et højere gear end hjemmeholdet, og efter 12 minutter var de allerede foran med 2-0. Målene blev sendt ind af Miska Humaloja og Mathias Bau.

Det blev kun til enkelte chancer fra høgenes side i første periode, men straks fra anden periodes start så det lidt bedre ud. Sebastian Brinkman lynede med en frisk afslutning, og nu var det til at høre der var fans tilbage i hallen. Men det varede ikke særlig længe set med White Hawks briller, for tre minutter senere havde Blue Fox scoret to gange, og bragt sig foran 4-1. Målene blev sat ind af Mads Christensen og Frederik Brændgaard, og nu var det de fem medrejsende fans fra Herning der havde mest at glæde sig over.

Vi er stadig tidligt på sæsonen, og hjemmeholdet hang en smule efter aftenens modstander. Det gjorde sig også udslag i tre udvisninger i anden periode, hvor Herning fik bygget nogle powerplays op. Dog uden scoring til følge.

Spændende var det også at følge nogle af de nye regler op til den kommende sæson. Blandt andet reglen om, at målmanden har en begrænsning på, hvor han må røre pucken nede bag mål, ser særdeles interessant ud. Det kostede i øvrigt Mathias Seldrup en udvisning i første periode, da han satte staven på skiven uden for det røde målfelt. Det skal nok skabe nogle sjove episoder i starten af sæsonen, inden spillerne, og især målmændene, har lært det.

Intensiteten steg en smule i tredje periode, uden det dog på nogen måde kammede over. De fire i sort gjorde en glimrende figur, og dømte ikke for småting, hvilket gav et ganske godt flow i opgøret. Stadig spillere ude for begge klubber af den ene eller anden årsag, men de to trænere, Jari Pasanen og Pekka Tirkkonen, kunne se sine mandskaber levere en stærk arbejdsindsats.

Ingen scoringer i tredje periode, trods et brændt straffeslag af gæsterne, men alligevel kunne Herning sætte kryds i den første sejr ud af tre mulige mod White Hawks. Allerede om en uge mødes de to hold igen i Frederikshavn.


Herlev vandt 4-3 over Halmstad Hammers STREAM: SønderjyskE-Odense Bulldogs