SønderjyskE fik afværget Rødovres forsøg på at tilspille sig en matchbold.

SønderjyskE-Rødovre Mighty Bulls 5-2 (1-0,3-1,1-1) Det var topintenst fra første sekund i SE Arena, hvor gæsterne tog teten og var nærgående allerede i første skift. Der var tempo i skøjterne hos begge mandskaber fra start, og en hidsig ishockeyaften skulle ende med, at SønderjyskE fik reduceret til 1-2 i serien.

Først tilbage til begyndelsen, hvor sønderjyderne blev ramt af et par hurtige udvisninger. Det meste åndede fred og ingen fare foran Galbraith og gemytterne kom i kog, da Mads Lund slap fri og blev hægtet af David Suvantos stav på vej mod en friløber. Dommerne vurderede tilsyneladende, at Lund selv trådte i Suvantos stav. Spillet kørte videre.

SønderjyskE overlevede og fik en tre mod en-mulighed, som Frederik Bjerrum ikke formåede at konvertere til mål. Den slags chancer skal man sætte i playoffs. I den anden ende oversprintede Steffen Klarskov en direkte modstander og fik lagt en god puck på Galbraith, der holdt stand.

Dejlig actionfyldt i Frøs Arena, hvor det første mål kom, da T.J. Moore fik moset pucken ind bag Ridderwall efter 14 minutter.

Kort efter kom hjemmeholdet under pres, da Mads Eller og Steffen Klarskov satte sig fast bag hjemmeholdets mål. Den intensitet kunne folkene omkring Patrick Galbraith, men der kom ro på SønderjyskE-spillet, da Rødovre fik to udvisninger med kort mellemrum i slutningen af perioden.

Måske for meget ro, for Rødovres boksplay dominerede hjemmeholdet totalt, og Phil Marinaccio kastede et par pucke væk – og så var de fire minutter og perioden hurtigt gået. Intet var afgjort. 1-0 efter jævnbyrdige 20 minutter.

Matt Prapavessis stod for en fremragende aktion, da han i begyndelsen af anden periode erobrede pucken i egen zone og satte en kontra i gang. Bjerrum, Desjardins og T.J. Moore klap-klap-broderede op gennem banen, og Moore endte med blot at skulle lægge den i tomt bur til 2-0.

Euforisk jubel i Vojens, der hurtigt blev afbrudt, da Mads Eller gik køkkenvejen og fik skiven lagt ind bag Galbraith. Ihærdighed betaler sig, og Rødovre var med igen, og Patrick Galbraith var tæt på at tabe et knaldhårdt slagskud fra Jonas Sass i mål.

Mighty Bulls kom med samme line up som søndag, mens SønderjyskE havde fået Steffen Frank på plads i tredjekæden.

Midt i perioden fik hjemmeholdet sat sig hårdt fast i Rødovre-zonen i flere minutter. Tungt pres foran Ridderwall, lange skift til gæsternes spillere og flere gode muligheder til hjemmeholdet, der kulminerede med Phil Marinaccios 3-1-scoring.

Anders Førster brændte en friløber kort efter, og efter at Rødovre havde forspildt en mulighed i powerplay uden at skabe ret meget, fik sønderjyderne igen scoret.

Denne gang var det Martin Eskildsen, der fik skubbet pucken ind gennem Ridderwalls skinner. På det tidspunkt var 4-1-målet en logisk udvikling af en tung SønderjyskE-dominans.

Højdramatik i slutningen af perioden, hvor Frederik Bjerrum brød alle uskrevne regler og lagde pucken i mål længe efter, der var fløjtet af. Julius Nyquist kvitterede med at sætte staven i maven på SønderjyskE-spilleren, der nok rullede lige rigeligt rundt og derfor fik to minutter for film.

Men at Nyquist slap uden straf var en klokkeklar svipser.

Der var slagsmål og stor ballade, og Steffen Frank dummede sig ved at træde ind på banen som sjette mand. Det kostede et tidligt brusebad for den lange Frank og i øvrigt et hav af spillere i de to straffebokse. Også Mario Simioni måtte op på tribunen, fordi han ikke kunne holde sine spillere i boksen. Sportschef Kim Lykkeskov agerede afløser i tredje periode.

Rødovre-overtal, som de rutinerede Mighty Bulls-folk var lynsnare til at udnytte i begyndelsen af tredje periode. Først ramte Asperup stolpen, siden plaffede Klarskov 2-4-reduceringen ind og hilste på den store Rødovre-fanskare bag målet.

SønderjyskE fik luft igen, da fjerdekæden både heldigt og dygtigt fik lirket pucken ind til 5-2. Daniel Madsen lagde flad puck ind foran mål og Mathias Borring Hansen snuppede udsynet. Svenskeren udgik kontroversielt senere i perioden.

Det så ud som om, han blot ville skifte sin stav, men det tog så lang tid, at dommerne beordrede William Rørth skiftet ind. Han blev inde og gjorde det i øvrigt udmærket i resten af kampen.

Det var playoff-hidsigt over hele banen i slutfasen med små giftigheder spillerne imellem.

Nøjagtig som vi kan lide det, og nøjagtig, som det skulle være frem mod en kamp fire, der må afstedkomme udsolgt hus i Rødovre, der fortjent tabte i aften mod et tungere og hårdere fightende SønderjyskE-hold end i de to første kampe.

T.J. Moore var som tidligere i sæsonen en matchafgørende figur og kampens individualist, men også backerne Lyø og Prapavessis havde en formidabel aften. Hos Rødovre blev David Suvanto ramt af et skud i første periode, og man så ham ikke ret meget yderligere i kampen. Ellers et par gode aktioner i egen zone af Nikolaj Zorko på en aften, hvor de gode offensive momenter kom mest fra Eller, Klarskov og Asperup.

Der var 3996 tilskuere i alt, og hjemmeholdets fans havde i modsætning til i fredags forsået alvoren af slutspillets begyndelse og skabte en prægtig atmosfære i Frøs Arena. Rødovres fans var skarpt med på den gode måde indtil slutfasen, hvor en vis tumult måtte stoppes af sikkerhedsfolkene. Det var unødigt.

Den her serie er brandvarm, og de kan allerede begynde at tælle ned til kamp fire på fredag, hvor det bliver hedt på Vestegnen. Det kan stensikkert slå fast.

OPTAKT: SønderjyskE-Rødovre Mighty Bulls VIDEO: Højdepunkter SønderjyskE-Rødovre