Spelling op i førstekæden er en god mulighed, siger TV2-eksperten inden den sjette finalekamp

Med Pierre-Olivier Morin ude med karantæne inden aftenens kamp i Bentax Isarena er Aalborg-træner Garth Murray tvunget til at rokere i opstillingen. Morin var søndag eftermiddag center i en tredjekæde med Thomas Spelling og Jonatan Brinkmann på kanterne, og den konstellation er altså nu brudt op for en stund.

Aalborg er altså uden to af holdets top ni-spillere med Morin og MacDonald ude. 

- Det er et væsentligt tab for Aalborg. Mister man en spiller fra de tre første kæder, kan man overleve, som Aalborg har gjort det uden MacDonald. Mister man to spillere, begynder det at kunne mærkes, siger TV2-ekspert Morten Green

Han har fulgt serien tæt, og i hans optik skal Thomas Spelling bringes opad i kæderne i aften. 

- I den her situation bliver man nødt til at få mere offensivt ud af Thomas Spellings kvaliteter. Han skal ikke spille nede hos Daniel Madsen og Jonathan Brinkmann i en tredjekæde. Aalborg vil få mere ud af at "stacke" toppen af holdet i de to øverste kæder, hvor Julian Jakobsen og Ben Duffy i øvrigt har været de bedste centere hos Aalborg i serien, lyder det fra Morten Green.

- Det er ingen naturlov, at Højbjerg-tvillingerne skal spille sammen. De har ikke domineret voldsomt sammen i serien hidtil, så min tanke ville være at skabe en førstekæde med Julian Jakobsen, den ene af Højbjerg-tvillingerne og Thomas Spelling.

- Bevar andenkæden med Duffy, Kabanov og Jeppe Jul og sæt så den anden tvilling ned til Brinkmann og Daniel Madsen i tredjekæden. De to wings i fjerdekæden kan skabe luft og give lidt energi i enkelte skift, siger Green.

- Det bliver en mental kamp i aften. Hvilket hold rammer først de hundrede procent og lidt ekstra. Det er virkelig svært at forudsige noget i den her serie, siger Morten Green. 

Også hos Rungsted er der mulighed for rokeringer. Siden Marcus Olssons comeback har vi ikke set ham sammen med makkerne fra det meste af sæsonen, Mattias Persson og Nichlas Hardt. 

- Rungsted spillede en rigtig god kamp søndag. Nok deres bedste i serien, selv om de tabte. Så Hjalmarsson behøver måske ikke tænke SÅ meget på at lave om. Meget kommer vel an på, hvor hårdt Marcus Olsson stadig er ramt. Er han oppe på for eksempel 90 procent, ville jeg jo ikke tøve med at sætte ham sammen med Hardt og Persson. Det har jo været ligaens bedste kæde i sæsonen, pointerer Morten Green. 

- Hvis Olsson stadig ikke er helt frisk, er der også en god mulighed for at sætte Nichlas Hardt sammen med Sarault og Persson (som Rungsted spillede i det meste af semifinalen mod SønderjyskE), siger Morten Green. 

Brikkerne er formentlig lagt i de to træneres hoveder. Og nu kan spekulationerne begynde hjemme i ishockey-Danmark med input fra rekordernes mand i dansk ishockey, Morten Green, der i aften overlader pladsen som ekspertkommentator til Lasse Degn. 


OPSTILLINGER: Metal Ligaens bedste kæde er samlet igen, Spelling bliver i tredjekæden Erik Hjalmarsson har gode fornemmelser med til Aalborg