Vi tager i den her sæson på bustur med Metal Liga-spillerne. Hvad har de i høretelefonerne, hvem sidder de sammen, hvordan tilbringer de timerne på tværs af landet? Dagens mand på sædet er årets spiller 2018/19, Nikolaj Rosenthal

I dag skal I til Aalborg. Hvornår tager I af sted fra Rungsted, og hvordan forbereder du dig, inden I tager af sted?

Når vi skal til Aalborg kører vi cirka fem timer før ”mødetid”. Jeg forbereder mig blot ved at være hjemme og arbejde lidt fra morgenstunden af og hygge med min søn. Det er samme rutine før hver kamp, nu hvor jeg skal være væk resten af dagen.

Hvilke ting SKAL du have med på en bustur til Nordjylland? Både elektroniske og ikke-elektroniske

På en bustur til Nordjylland har jeg altid pude, tæppe og madras med, så jeg kan ligge godt på bagsædet i bussen. Elektronisk har jeg selvfølgelig min telefon, en bærbar og nogle høretelefoner. En dåse snus kan dog også findes i forlommen.

Hvad spiser du på bussen for at blive optimalt klar til kamp?

Vi spiser altid på vejen i bussen. Det varierer, men oftest en god omgang ris eller pasta med kylling eller kødsovs. En proteinbar eller Snickers kommer også med ombord.

Hvem sidder du omkring/sammen med i bussen og har du faste ritualer selv eller sammen med holdkammeraterne på en så lang bustur?

Jeg sidder bagest i bussen sammen med Joachim Holten, og foran sidder Gade. Joachim og Gade lægger sig altid ned og sover, efter vi har spist og jeg sætter mig altid med min computer. Jeg sover aldrig før en kamp.

Hvilke film/serier ser du på vejen - og hvilken slags musik hører du?

Jeg ser sjældent film eller serier, men derimod youtuber jeg forskellige emner, jeg finder interessante og ser dem. Herudover går det meste af tiden med at arbejde på vej derop, da det er mange timer, som jeg mister herhjemme ellers. Det er en god balance. Musik hører jeg ikke så meget, hvis det er, så gamle klassikere. 

Hvad er den værste bustur, du kan huske til en udekamp og hvorfor?

Det må være da jeg spillede i USA og skulle køre til Kansas fra North Dakota via landeveje (1800 kilometer) det meste af vejen i en bus fra 70'erne. Det var stramt


Overbevisende Herlev-sejr hjemme over Herning Esbjerg-træner håber og satser på "Pistolen" for resten af sæsonen