Herning kunne slet ikke styre Herlevs bedste folk i aften

Herlev Eagles-Herning Blue Fox 5-2 (3-1,1-1,1-0) Herlev er forbi Herning i tabellen efter en vældig overbevisende sejr over Herning her til aften i PM Montage Arena, hvor hjemmeholdet var langt skarpest over 60 minutter. Det blev 5-2 til hjemmeholdet over gæsterne fra Midtjylland, der nu har ramt en mindre krise efter en ellers glimrende sæsonstart.

Cameron Brace gav Herning den perfekte start efter blot 54 sekunder. Han gled igennem på højre flanke og satte et godt håndledsskud op i det lange hjørne. Kæmpe forløsning for Brace, der har ventet længe på sit første mål.

Det var kulminationen på en god start af gæsterne, der sad på de første fem minutter i PM Montage Arena.

Det vendte lynende hurtigt i første periode. Otte minutter tog Niklas Tikkinen turen op gennem banen, ingen gik til ham og han skød. Returen faldt lige tilbage på staven, og Tikkinen satte selv 1-1’eren.

Herlev var i gang.

Blot to minutter tog Brett Thompson fat. Han fangede en løs puck i hjørnet og smed den ind til Luis Blak Olsen, der uhindret prikkede den forbi Simon Nielsen. 2-1 til Herlev, der slet ikke var færdige endnu i første periode.

Med godt fem minutter til pausen fik Victor Rollin Carlsson sat 3-1-scoringen ind, og Herlev havde i den grad taget initiativet i en første periode, hvor Herning endte med at have store problemer i defensiven.

Til gengæld fik midtjyderne igen en perfekt start i anden periode. Jan Dalecky fiskede pucken fra Max Vilstrup Olesen og fandt Morten Poulsen foran mål. Poulsen satte 2-3-reduceringen for gæsterne.

Nicolai Weichel fik en 2+10 udvisning og Herning kom igen under pres. Både Tikkinen og Thompson misbrugte for tomt mål.

Kampen bølgede frem og tilbage med halve chancer i begge ender, inden 4-2-målet kom i det 38. minut. Sean Flanagan tabte pucken til Niklas Tikkinen, der leverede en sukkerpasning til Brett Thompson, der hamrede pucken ind.

Herlev havde fordelen inden tredje periode, og det var gennemgående fortjent.

Eagles holdt godt fast i tredje periode, hvor hjemmeholdet havde god kontrol. Gæsterne virkede for tunge til at komme igen, og Johan Skinnars satte 5-2-scoringen på en dag, hvor hjemmeholdets førstekæde var alt for stærk til herningenserne, der nu er passeret af Herlev i tabellen efter tre nederlag på stribe.

Grim hændelse overskyggede Frederikshavn-sejr over Odense I bussen med...Nikolaj Rosenthal