Lucas Bjerre Rasmussen slået groggy af Kristian Jensen i tredje periode i Frederikshavn, hvor hjemmeholdet uden problemer vandt 2-0 over gæsterne. Odense-målmand Cowley røg ud, da han fik matchstraf i forbindelse med hændelsen

Frederikshavn White Hawks-Odense Bulldogs 2-0 (1-0,1-0,0-0) Hjemmeholdet hentede tre fortjente point og endnu et cleansheet på hjemmebane, da Odense blev sendt hjem med et 2-0 nederlag.

Kampen vil ikke blive husket for ishockey, da vi fik en dramatisk og uhyggelig episode da Lukas Bjerre Rasmussen blev slået til isen og lå livløs. En meget uhyggelig situation, der lagde en dyne af bekymring og bange anelser blandt spillere, ledere og tilskuere i Nordjyske Bank Arena, og gjorde at ishockey i aften var sekundært.

Det kom aldrig helt op at ringe i første periode i aftenens opgør. Dertil var der alt for mange fejlpasninger, og det var generelt noget rod det der blev leveret på isen.

Man sad helt og savnede den kamp der blev spillet samme sted i tirsdags, hvor Frederikshavn og Aalborg leverede en sand slutspilsagtig kamp.

Dagens modstander fra Odense havde tænkt sig at få point ud af opgøret i Vendsyssel, og de kom også frem til enkelte chancer i starten af kampen. Oliver Anker Christensen havde et nærgående forsøg, og det samme havde Lukas Lundvald et par gange.

Den ene chance var stor, da han udnyttede en sjælden fejl af Santeri Suistio, men Lundvald forsøget blev med besvær afværget af Tadeas Galansky.

Hjemmeholdet skabte også et par muligheder, hvor især backen Mads Larsen havde et par chancer. Den skudstærke back måtte dog se sine forsøg reddet af den glimrende Odense keeper Cowley. Den amerikanske sidste skanse i fynboernes mål var dog prisgivet, da hjemmeholdet bragte sig foran 1-0 efter små 14 minutter.

Det var to af de nye danskere i Frederikshavn, Nikolaj Krag og Patrick Madsen, der stod for scoringen, da Krag fandt Madsen totalt fri ved bagerste stolpe. Den store back havde lusket sig med helt frem, og sendte pucken sikkert ind bag Odense keeperen. Det blev periodens eneste scoring, i en tam forestilling både på isen og på lægterne.

Kort inde i anden periode var et par af Odenses udlændinge lidt for aggressive, og det kostede Riley Bourbonnais og Brock Beukeboom en tur i straffeboksen.

Sidstnævnte fik endda 10 minutters straf oveni, og det kostede en kasse mod fynboerne. Hjemmeholdet stillede et godt powerplay op, og kort efter gæsterne var fire mand på isen, var der mere held i Mads Larsens slagskud end i første periode.

Han klaskede til pucken, og den sejlede ind bag Cowley der ikke så pucken før den lå bag ham. 2-0 til høgene.

Odense var sjældne gæster i White Hawks zone, og de havde det generelt svært i anden periode. Dog havde Cole Candella et forsøg som Galansky måtte helt ud og afværge med benskinnen. Glimrende forsøg af canadieren, der ligner en spændende investering hos fynboerne.

De fik chancen i overtal sidst i perioden, men trods et par skud, var der ikke meget saft og kraft i det powerplay. Hjemmeholdets Patrick Madsen fik blokeret et par forsøg, og fik anerkendende klap på skulderen, da han efter et længere skift igen befandt sig i spillerboksen. Patrick Madsen spillede en stor kamp for hjemmeholdet i aften.

Dobbeltchance til Christopher Frederiksen med små to minutter igen, men Cowley stod glimrende i gæsternes bur. Han udstråler en god ro, og var vågen i mange situationer i aftenens kamp. 2-0 efter 40 minutter, og 22-8 i skud, viste et tydeligt billede af hvordan begivenhedernes gang var i Nordjyske Bank Arena.

Desværre blev vi vidne til en voldsom oplevelse i Nordjyske Bank Arena efter fem minutter af tredje periode. Hjemmeholdets Kristian Jensen tog alt for hårdt ved Lukas Bjerre Rasmussen, tildelte ham at par slag, blandt andet et i baghovedet da han lå ned, og Odense-spilleren faldt livløs til isen.

Stor panik i Frederikshavn, hvor lægen fra Frederikshavn i flere minutter kæmpede med Odense-spilleren. Det så uhyggeligt ud, og flere af Odense-spillerne ville gerne have haft fat i Kristian Jensen, der fortjent blev sendt i bad af dommerne.

Hvor slemt det står til med Lukas Bjerre Rasmussen ved vi ikke i skrivende stund, men han blev båret ud af isen og der blev tilkaldt en ambulance. Metalligaen.dk forsøger naturligvis at få en kommentar fra Odense-lejren snarest muligt, og sender god bedring videre til Lukas B. Rasmussen, der blev kørt til Sygehus Vendsyssel i Hjørring.

Dramatisk var det i disse minutter, hvor også Odense keeper Cowley røg i bad, da han blandede sig i slagsmålet, og tildelte Kristian Jensen slag med stokhandsken. Det betød, at Nicolai Kristiansen skulle ind og vogte buret det sidste kvarter.

Heldigvis lagde gemytterne sig efterfølgende, og de sidste 15 minutter skulle blot spilles til ende uden de store chancer og sværdslag. Derfor tre point til White Hawks, der ikke kunne indvendes noget imod.

Scheel-hattrick da Aalborg slog Rungsted sikkert Overbevisende Herlev-sejr hjemme over Herning