Den nye mand i Aalborg overbeviste foran over 3000 tilskuere i Bentax Isarena

Aalborg Pirates-Rungsted Seier Capital 5-2 (2-1,2-0,1-1) Fredag aften var der lagt op til et brag af en kamp mellem de sidste to sæsoners double vindere, men det var Aalborg, der havde dirigentstokken i hånden i hele kampen, hvilket endte med at frustrere Rungsted i sådan en grad, at Shane Hanna endte i bad før tid.

Der var ikke nogen ændringer i nogle af de to holds opstillinger til kampen i forhold til tirsdagens kampe, hvor Aalborg sejrede i Frederikshavn, mens Rungsted tabte på hjemmebane til SønderjyskE.

Aalborg spillede en stor kamp med masser af fart i skøjterne, og var generelt et skøjtetag foran Rungsted.

Efter en første periode, hvor der stod Aalborg på det meste, var Rungsted kun bagud med 2-1. Felix Scheel blev noteret for det første mål for Pirates, mens Marcus Olsson udlignede i kampens første powerplay.

Rungsted fokuserede ikke på det defensive spil foran Thomas Lillie, der flere gange blev overladt til sig selv, hvilket Aalborg udnyttede, da Martin Højbjerg skøjtede ind foran mål og sendte returpucken fra Julian Jakobsen i nettet uden at der var nogle spillere, der reagerede.

Aalborg fik en drømmestart på 2. periode, da Felix Scheel var snu som en slagterhund, da han i en  to mod en sammen med Anders Krogsgaard fik fikseret Lillie så meget, at Scheel kunne lægge pucken mellem benene på Lillie. Cirka halvvejs inde i perioden blev det også til 4-1, da Olivier Hinse lynede, og reelt set afgjorde kampen.

Det betød også, at Thomas Lillie lod sig udskifte med Jon Lee-Olsen, der havde flere gode aktioner.

4-1 var også stillingen efter de første to perioder.

Rungsted fik en hurtig reducering ved Gustav Green på et skud, som George Sørensen burde have taget, men den sneg sig under armen og i nettet. Rungsted lugtede point, men under et minut senere, så var det igen Felix Scheel, der var på spil. Hans tredje mål i kampen og dermed hattrick.

Rungsted spillerne virkede meget frustrerede i slutfasen og begyndte at tage en del tossede udvisninger. Der var en tænding i luften, og det var med fornemmelsen af, at det kunne ende med slåskamp på isen.

Da Shane Hanna lavede en knætackling på Felix Scheel, røg Pierre-Olivier Morin og T.J. Moore i infight, og det endte med en badebillet til Hanna, mens Morin og Moore slap med fire minutter hver. Rungsted har fået en dårlig sæsonstart, og det kunne læses i de sidste minutter efter en kamp, der efterlod de forsvarende mestre i bunden af tabellen med et point for fire kampe.

Aalborg har derimod flotte 12 point for fire kampe efter en forrygende start på turneringen, der kun har understreget piraternes favoritværdighed i Metal Ligaen.

Lucas Bjerre Rasmussen er blevet på sygehuset i nat - skal scannes Grim hændelse overskyggede Frederikshavn-sejr over Odense