Mere om kampen fredag aften i Frøs Arena

SønderjyskE-Esbjerg Energy 2-0 

To forrygende målmandspræstationer var i centrum fredag aften i Vojens. Mathias Seldrup sprællede vildt og havde meget at lave. Patrick Galbraith opererede, når han skulle og holdt nullet. 

Patrick Galbraith reddede samtlige 20 Esbjerg-forsøg, mens Mathias Seldrup kunne klappe 38 redninger ind på sit cv efter en til tider imponerende præstation.

Tallene fortæller om et vældig bredt spillende SønderjyskE-hold. Samtlige aktører på kamprapporten fik over 10 minutter på isen. 

Der var sæsonrekord i Frøs Arena - mod Esbjerg, hvem ellers. 3617 tilskuere dukkede op til kampen i Frøs Arena og skabte den rette ramme om det klassiske opgør. 

SønderjyskE og Esbjerg er - hvis man trækker store linjer - først blevet "gode sammen" i det her årtusinde. Da Esbjerg dominerede i 1960'erne var Vojens IK stadig i næste geled, men i VIK's første storhedstid omkring 1980, var Esbjerg ikke nogen reel konkurrent. Til gengæld var der altid Esbjerg-sejre i anden halvdel af 80'erne og i det meste af 90'erne - helt frem til slutningen - inden Vojens Lions fik stablet et respektabelt hold på benene. SønderjyskE dominerede det daværende EfB Ishockey i 2000-tallet. 

Først i det seneste årti er SønderjyskE og Esbjerg ramlet sammen i semifinaler og finaler - og mon ikke det sker inden for et par år igen med en afgørende serie mellem de to rivaler?

I fraværet af Simon Grønvaldt var der masser af istid til samtlige backer hos Esbjerg. Vestjyderne kørte med fem backer, mens Andreas Pedersen var sendt frem i et fjerde angrebsgeled med unge Jonas Gantzel Torbensen. 

Masser af istid til Christian Wejse, som træder dybere og dybere ind i en rolle som leder på Esbjerg-mandskabet. Han noterede sig for 22:53 minutter, mest af alt for Esbjerg-mandskabet. 

SønderjyskE tager en tur til Rødovre tirsdag aften, mens Esbjerg tager imod formstærke Rungsted. To "semifinaler" i Final4-ræset. 

 


Continental Cup: Sønderjysk gensyn med Myllykoski og Rantanen Kampnoter: Mere om Odense Bulldogs-Frederikshavn White Hawks