Mere om kampen fredag aften i VinMedKant Arena

Odense Bulldogs-Frederikshavn White Hawks 4-3 (OT)

Der var oktoberfest i Odense, og enkelte tilskuere havde bevaret de grønne hatte fra forhals-festen og taget dem med ind i hallen i en regulær bayersk ånd.

Det var formentlig også derfor, at Erdinger Weissbier-bannerne hang overalt i VinMedKant Arena. Tilbage til det gode glas vin til næste hjemmekamp.

Der var 1125 tilskuere til kampen, og de så altså Odenses sejr nummer to på stribe. Fynboerne bider sig dermed fast i haserne på Herning på ottendepladsen. 

Senest de to hold mødtes huskes naturligvis for "Kristian Jensen-episoden". Den var såmænd gemt og glemt bort i en ganske fair spillet ishockeykamp mellem de to mandskaber.

Frederikshavn havde ikke Christopher Frederiksen med i opstillingen. Den udmærkede update på Frederikshavns Facebook-side kunne ikke angive årsagen til fraværet.

Dane Fox havde en skidt aften i Aalborg forleden, men tog revanche med et par flotte assister i Odense. Han var blandt Frederikshavns bedste fredag aften.

Her kunne man iagttage Jari Pasanen, Frederikshavns træner, som gennemgående er en rolig mand. Men indimellem eksploderede han altså i udbrud af en anden verden. Om det var skældud eller "indpiskeri" var ikke lige til at høre. Måske en blanding af begge dele.

Derfor havde den finske coach det rigtig skidt med at hans mandskab forspildte en sikker 3-1-føring. De første 10-12 minutter af tredje periode havde Frederikshavn alt under kontrol, men tabte altså momentum til sidst.

Oliver True havde en kæmpe chance for at sikre Odense alle tre point. Ved stillingen 3-3 fik han muligheden for at klappe til fra nært hold og helt uden pres. Galansky reddede for White Hawks.

Til gengæld fik Frederikshavn også et mål annulleret, og det var noget omdiskuteret - i hvert fald af nordjyderne. Michael Eskesen forsøgte at påvirke dommerne den ene vej - han havde set en "kicking motion", mens frederikshavnerne blot mente, at det var et tilfældigt træf inde foran. Målet blev annulleret og Eskesen blev i stedet udvist for en høj stok. Odense overlevede frem til overtiden. 


Kampnoter: Rundt om SønderjyskE-Esbjerg Energy Kampnoter: Rundt om Rungsted Seier Capital-Aalborg Pirates