Mere om kampen fredag aften i Bentax Isarena

Rungsted Seier Capital-Aalborg Pirates 3-1

Som allerede proklameret flere steder: Det var Aalborgs første nederlag i ordinær tid i indeværende sæson. Indtil nu har Pirates fået point i samtlige kampe med et enkelt nederlag til Herning i straffeslag. 

Stærk match af Rungsteds special teams. To flotte powerplaymål blev suppleret af et stærkt og ekstraordinært gennembrud af Mario Lucia i undertal. Amerikaneren ser ud til at komme stille og roligt i form ligesom resten af Rungsted-mandskabet.

Formbarometeret, der ligesom resten af tabellen er yderst jævnbyrdigt, sender Rungsted på førstepladsen med 11 point foran netop Aalborg med 10 point. Vi tæller de seneste fem kampe.

Aalborg trak igen store veksler på backerne Bergholt og Krogsgaard, der var de mest benyttede spillere hos gæsterne. De noterede lige over 24 og 23 minutter på isen. 

Højbjerg-tvillingerne får masser af istid for øjeblikket. De var mest benyttet i Aalborgs angreb - begge med lige over 22 minutters istid. Deres sædvanlige makker Julian Jakobsen fik lige over 18 minutter på isen. 

Meriterende uge for Rungsted Seier Capital, der altså både fik has på topholdet i Metal Ligaen OG de finske mestre i samme uge. Som bekendt vandt Rungsted 3-1 i CHL-kampen mod HPK Hämmenlinna tidligere på ugen - og det hører altså til sjældenhederne, at danske mandskaber vinder i Champions Hockey League. 

Superstatistikeren Jesper Schultz skriver på sin Twitter-konto: Sidste gang Aalborg fik point i 11 kampe i træk i den bedste danske ishockeyliga var iøvrigt i 2007/08. Klubrekorden lyder på 15 kampe i træk i mesterskabssæsonen 1981/82. (Hvis man altså vedtager, at der er tale om samme klub som dengang (AaB Ishockey)

Rungsted Seier Capital arbejdede sig op i top fire i tabellen, så lige nu er det altså de fire hold fra i fjor, der ligger til at komme med i Metal Final4 senere på sæsonen. Aalborg, Frederikshavn, SønderjyskE og Rungsted var også med i sidste sæson. 

Noget kunne tyde på, at Juuso Pulli har været det rette indkøb for Rungsted i en svær tid. Siden finnen kom til byen, har Rungsted vundet seks ud af syv kampe. Kun 3-6-kampen mod Herlev var en svipser. Er der tale om en Juuso Pulli-effekt?

Rungsted skal en tur til Esbjerg tirsdag aften, mens Aalborg får besøg af Herning Blue Fox. 


Kampnoter: Mere om Odense Bulldogs-Frederikshavn White Hawks Lykkeskov begejstret over SønderjyskE's holdindsats