Backskifte i Aalborg-defensiven

En af de største backprofiler, Anders Koch, stopper i Metal Ligaen efter denne sæson. Det skriver hans klub Aalborg Pirates, der erstatter Anders Koch med Nicolai Weichel, der kommer til fra Odense. Weichel spiller to sæsoner i Aalborg, skriver Pirates i en pressemeddelelse, der lyder således: 

Aalborg Pirates foretager et par ændringer i truppen til den kommende sæson, hvor Anders Koch, der har kontrakt for den kommende sæson i Pirates, har fået muligheden for at prøve sig af i den finske Liiga, og det ønske vil vi ikke stå i vejen for, så hans kontrakt er efter gensidig enighed blevet ophævet. Derudover hentes en stærk leder, der har spillet masser af sæsoner i Metal Ligaen, ind til at styrke defensiven.

- Anders kom til Aalborg forud for 2021/22 sæsonen fra Esbjerg, og han har udviklet sig til en af ligaens bedste skøjtende backs over de seneste tre sæsoner. Da Anders fik muligheden for at komme til Finland, ønskede vi naturligvis ikke stå i vejen for dette, siger sportschef Ronny Larsen.

Anders Koch nåede at spille 137 kampe i grundspillet samt 43 kampe i slutspillet for Pirates, hvor han endte med 78 point i grundspillet samt 18 point i slutspillet.

Det er lykkedes at få en kontrakt i hus med den danske landsholdsspiller, Nicolai Weichel, der kommer til Aalborg Pirates på en kontrakt gældende for de kommende to sæsoner.

- Nicolai er en gennemrutineret spiller, der netop har spillet sin 10. sæson i Metal Ligaen, så vi er ikke i tvivl om, hvilken spiller vi får ind på holdet. Weichel er en ledertype, der går forrest til kamp, men også til træning, siger sportschef Ronny Larsen

Nicolai har spillet de seneste 10 sæsoner i den bedste danske række, hvor det er blevet til næsten 400 kampe i grundspillet samt 65 kampe i slutspillet. Samlet set over de kampe er det blevet samlet 120 point.

- Nicolai er en stærk defensiv back, der har fokus på det defensive arbejde i egen zone, hvor han er solid i sin placeringsevne på isen, og lukker ned for modstanderne. Weichel bliver en vigtig del af vores spil i boxplay i de kommende sæsoner, slutter sportschef Ronny Larsen.

Weichel deltager i øjeblikket i landsholdets optakt til VM-slutningen, men vil herefter tiltræde Pirates' truppen til sommertræning senere på sommeren.


JASON JASPERS: Jeg er SÅ stolt af de her gutter Schmidt-Svejstrup: Det er fucking fantastisk