Inden kvartfinalen kan vi også nå at give ordet til Jesper Schultz, kommentator på Metalligaen.tv og ligeledes redaktør på Facebook-siden Skudzonen. Her kommer hans vurderinger før semifinalen

Aalborg-Esbjerg

Ingen tvivl om, at Aalborg kom lidt snublende gennem kvartfinalerne, men jeg er sikker på, der er mere i dem end de viste mod Rødovre. Man skal også huske, at Aalborg flere gange i grundspillet havde kvaler med Rødovre, og alligevel skabte de chancer nok til fire store sejre over københavnerne, så helt slemt var det heller ikke. Man skal også have respekt for Rødovres præstation.
Det helt store plus på Aalborgs spil er deres rutine og konstruktion i defensiven, og mod Aalborg kom den sidstnævnte faktor aldrig til at stå helt frem, fordi det er nogle andre øjne man ser sådan en serie med, men tænk lige over, hvor vildt det stadig er kun at tillade 60 skud imod i fem kampe.
Det kommer Esbjerg helt sikkert til at overgå, men i denne serie vil det blive mere tydeligt, hvor stor værdi det har for Aalborg, at de er så gode til at plukke modstandernes energi og kreativitet ud af spillet.
George Sørensen i Aalborg-målet kan omvendt heller ikke nøjes med 83 i redningsprocent i denne serie. Dertil kommer Esbjerg med for meget, men det skulle nu også undre undertegnede stort, hvis ikke han havner omkring 90-91 i redningprocent for denne serie.
Der er scoret rimeligt mange mål i de indbyrdes opgør i sæsonen (knap otte mål i snit), og det er med fem sejre til Aalborg, så der er noget omkring Aalborgs presspil, som Esbjerg har det svært med. Jeg skal være ærlig og sige, at jeg har ikke sat mig ned og kigget deres kampe og analyseret et bud frem på, hvad dette kan være, men hvis jeg skal læne mig op af mit indtryk af holdene fra de øvrige kampe, jeg har set, så kunne jeg forestille mig, at Aalborg kan fremkalde lige lovligt mange hurtige spilvendinger i midtzonen på esbjergensernes opspil.
Disse vendinger har det med at skabe hurtige 2-mod-2 og 3-mod-3 situationer, hvor Aalborg er virkelig gode til at positionere sig lynhurtigt i trekanter, så spilmulighederne hurtigt bliver mangfoldige, og her er de tit hurtige til også at komme med en chance i andenbølgen, når første chance tages ud af modstanderne.
Så jeg tror, Esbjerg skal væbne sig lidt med tålmodighed og spille lidt forsigtigt indledningsvist, hvilket imidlertid også er farligt mod et hold, der i forvejen giver meget få chancer væk.
Med andre ord: Jeg tror simpelthen Aalborg har for mange fordele og strenge at spille på. Jeg tror, de tager den i 5-6 kampe.
Denne opgave er de til gengæld også virkelig godt rustet til, for SønderjyskE's stringente defensive opstilling bør kunne pille toppen af tempoet ud af denne Herning-fantomkæde. Det er bestemt ikke lykkedes hver gang i de hidtidige møder i sæsonen, og resultaterne har også været derefter. Men Vojens-holdet virker altså virkelig skarpt på disciplinen set over en bred kam siden jul. De kunne tilmed slække på den i de sidste par kampe mod Rungsted, og alligevel køre den rimeligt enkelt hjem.
Lykkes SE med at holde Hernings førstekæde i sækken i 4-5 kampe, så har SE altså virket stærkere på bredden end Herning. Navnlig på den defensive styrke.
Det betyder bare alligevel ikke, at en art tæmning af Hernings førstekæde også er alfa og omega, for der er altså en ret stor portion delvist uforløst potentiale i Hernings bredde. Det potentiale skal uldjyderne have pakket ud før eller senere, hvis de skal være mestre, for de tager ikke Aalborg på førstekæden alene.
Kommer denne brede produktion fra Herning her, så tror jeg ikke SE har flere våben at matche Herning med. Og dog... Mattias Pettersson har jo været temmelig unik hidtil. Spørgsmålet er, om han vitterlig kan blive ved med den kolossalt høje redningsprocent? Jeg er imponeret, men også tvivlende på, at han vitterlig kan holde fast.
Jeg kan simpelthen ikke skrive mig frem til at overbevise mig selv om en vinder i denne serie, men ender med at tage Herning. Jeg tror simpelthen en spiller som Mathias Bau kommer til sin ret med sin tyngde her og kan blæse nogle huller i det stramme defensive net hos SE.Og dermed give noget mere sekundær scoring til Herning, hvorved jeg tror, de ender med at tage den. Men nørj, det kan blive en gyser...

Herning akkurat stærkest i højdramatisk kamp et SØNDERBYS SEMI-SKUD - Hvem ender i finalen?