Victor Cubars leverede et vaskeægte hattrick og afgjorde således en tæt og hidsig affære i Kvik Hockey Arena. Sønderjyderne har nu alt presset på sig inden seriens kamp to fredag aften i Sydjysk Sparekasse Arena.

Herning Blue Fox - SønderjyskE: 4-0 (1-0)(0-0)(3-0)

Første slag i serien skulle slås i Kvik Hockey Arena da Blue Fox som bekendt sikrede sig hjemmebanefordelen i grundspillets sidste kamp. Mathias Bau og Alexis Binner manglede for hjemmeholdet, mens gæsterne fra SønderjyskE havde samtlige spillere til rådighed.

Spørgsmålene var som altid mange inden serien blev skudt i gang. Mest centralt var dog spørgsmålet om, hvem der havde håndteret kamppausen bedst og hvilket hold formåede at bevare momentum fra kvartfinalerne.

Herning kom bedst fra start og havde held med at gå højt i deres presspil. Santeri Suistio fik kampens første målchance og Morten Poulsen fulgte trop med en afslutning mod det korte hjørne.

Jacob Svejstrup-Schmidt var stærkt kørende i kvartfinaleserien og han testede Mac Carruth med to nærgående forsøg. Gæsterne fik også kampens første powerplay og det var således første duel i det vigtige slag om special-teams.

SønderjyskE var flere gange tæt på da man kom først over returpuckene, men Blue Fox slap med skrækken i denne omgang.

Ingen af holdene syntes at være ramt af nerver men udstrålede i stedet stor koncentration. Hurtig puckomgang kendetegnede en uhyre tæt første periode og ingen af holdene tøvede med at trykke på aftrækkeren.

De helt åbne målchancer var som ventet svære at få, og det øger blot betydning af holdenes powerplay. Herning fortsatte med deres skræmmende effektivitet i denne disciplin og havde efter otte sekunder også sendt pucken i nettet. Brett Thompson lagde pucken hårdt ind mod Morten Poulsen og kaptajnen styrede pucken ind bag Mattias Petterson.

Morten Poulsen havde kort efter en kæmpe chance for at fordoble sin egen og holdets score, men desværre for ham blev skuddet overplaceret. William Pelletier nåede inden pausen at rage en udvisning til sig og Blue Fox kunne således starte anden periode i overtal.

Hidsig og dramatisk affære

Denne gang fik hjemmeholdet dog aldrig testet Pettersson i gæsternes mål og holdene kunne fortsætte jagten på at finde det spillemæssige flow.

Svejstrup-Schmidt var hidtil farligste mand for gæsterne og han tvang en stor redning ud af Carruth. Herning har i Mathias From deres stærkeste offensive kort og topscoreren var for første gang på færde minuttet efter.

Intensiteten steg yderligere et nøk i anden periode og dommerne tillod spillerne at gå til stålet. Der var masser af nerve i opgøret og det tegner altså godt for resten af serien.

SønderjyskE praktiserede i stor stil de lange udspil fra egen zone og det bekom således gæsterne godt at holdene i anden periode byttede ende. Pelletier var tæt på en friløber og man var flere gange i overtal i omstillingerne.

Gæsterne troede også at de havde skabt udligningen da Gabriel Desjardins skovlede pucken over målstregen. Længere tids review fra dommerne og supervisoren fastslog imidlertid, at pucken blev sparket i mål og derfor forblev stillingen 1-0.

Kort efter var de lyseblå igen tæt på, da Villiam Haag sendte pucken på stolpen, og i samme skift fik Mathias From en gedigen chance i den anden ende.

Victor Cubars var ligeledes millimeter fra at sætte en scoring, da pucken hoppede og dansede på stregen. Der var virkelig gang i sagerne nu, hvor også Petter Hansson bød sig til med et riv på stolpen.

Det var hidsigt inde på isen i de minutter, men holdene forblev på den rigtige side af grænsen. Ganske enkel forrygende reklame for sporten og afslutningen på kampen havde vi endnu til gode efter 40 minutter.

Entré Victor Cubars

Intet var endnu afgjort og de fleste ventede en om muligt endnu tættere tredje periode. Magnus Carlsen lagde for med et nærgående forsøg efter forarbejde af tilbagevendte Lukas Bang, og Gabriel Desjardins sled sig til en afslutning i den anden ende.

Ingen var tvivl om at det næste mål var af vital betydning for kampens resultat og Herning fik deres tredje mulighed i powerplay til at score netop dette. Mathias From var tæt på med et fladt skud og SønderjyskE var også tæt på ved Daniel Madsen.

Der var endnu masser af tid på klokken, men missionen blev sværere for gæsterne da Herning øgede til 2-0. Petter Hansson trykkede af fra blå og pucken ramte en SønderjyskE-stav. Pettersson blev fanget en smule og fik først sat sig på halen da Victor Cubars havde sendt pucken under ham.

Der skulle gå præcis 10 sekunder før netmaskerne igen blafrede bag Pettersson. Victor Cubars rettede en høj puck i nettet og målet stod på trods af en challenge fra Anders Førster.

Dermed fulgte en udvisning til gæsterne og da Rasmus Lyø tog endnu en udvisning kunne Blue Fox spille fem mod tre i mere end 90 sekunder. Thörnberg og From havde begge giftige forsøg, men Pettersson gav sit hold en sidste livline.

Også da Mathias From strøg helt alene igennem hev den svenske keeper en stor redning op af hatten, men lige lidt hjalp det. Victor Cubars kæmpede sig forbi Oskar Drugge og han sendte resolut pucken ind bag Pettersson til 4-0. Hattrick af Cubars der altså blev helten i kamp et, og gav Herning føringen i serien.

SønderjyskE kunne træne deres powerplay som afslutning på kampen, men Mac Carruth holdt sit 0nulog tankede selvtillid inden den næste kamp på fredag i Vojens.

Esbjerg leverede vildt comeback i Aalborg og vandt første match KOMMENTATOR-TIP: Schultz forudsiger Aalborg-sejr og gyser...