Også Jannik Sønderby kommer her med et bud på semifinaleserierne. Læs med her og se hvad Metalligaen.tv-kommentatoren forventer.

Aalborg-Esbjerg

Aalborg har skrantet en del på det seneste, og jeg var aldrig helt imponeret over det de leverede i kvartfinalekampene mod Rødovre. Ja, de vandt 4-1 i kampe, men det var tætte opgør mod ligaens bundprop, som havde spillere på isen der ikke engang var født, da kaptajn Julian Jacobsen debuterede som senior.

Nok om den serie. Jeg skrev inden kvartfinalen om Aalborg, at jeg synes de mangler et ekstra gear i deres spil. Og vist også noget om powerplay. Moderne ishockey handler om specialteams og det at kunne læse kampen; skift for skift. De to punkter fik vi aldrig helt set i kampene mod Rødovre, men hvis de ikke findes i kampene mod Esbjerg, så får ligaduksen store problemer.

Og så har man haft en lang pause, set med slutspilsøjne, frem mod tirsdagens kamp. For nogle er det godt med lidt pause til at finpudse og pleje truppen, og for andre er det bedst at holde den i slutspilsgear fra start til slut. Vi må se, hvad det har gjort ved Aalborg-truppen.

Helt afgørende bliver målmandsduellen mellem Seldrup og Sørensen. Hvem af de to får pillet pyntet af modstandernes angribere, og hvem får lavet de vigtige redninger på de rette tidspunkter? Det kan afgøre serien.

Esbjerg kommer med moral efter de to seneste sejre over Odense, og så langt om længe ud til at finde noget kamp-held. Esbjerg bruger utroligt mange kræfter på at komme frem til deres chancer, og de skaber en masse af dem. Men der skal scores noget mere, når de har kampen under kontrol, og så skal de frem for alt være bedre i egen zone omkring keeperen!

Jeg tror faktisk på at Esbjerg har nøglerne til at få Aalborg ud af kurs, og hvis de fortsætter med at score på deres chancer og Seldrup er på toppen, så kan de vinde denne serie.

Mit tip er:
Aalborg-Esbjerg 2-4

 

Herning-SønderjyskE

Her er der også lagt op til masser af nervepirrende underholdning. Herning så gode og solide ud mod Herlev, hvor man med nogenlunde succes fik dæmmet op for ørnenes kontraløb. Bau spillede ikke, men er han klar igen, så giver det endnu mere til offensiven. En offensiv som fik Thörnberg tilbage i kvartfinalerne, og ikke mindst verdens bedste Mathias From. 10 mål i 4 kampe! I slutspillet! Det var intet mindre end fantastisk. Holder han sin fart og præcision i afslutningerne, så bliver Herning danske mestre.

Carruth fik flest minutter for Herning mod Herlev, så jeg formoder at det er ham der satses på mod SønderjyskE. Carruth har gode dage og ind i mellem også nogle knap så gode dage på kontoret. Pettersson i SE’s mål har været fremragende siden han tog opstilling i målet.

SønderjyskE spillede til tider ganske overbevisende hockey mod Rungsted. Og ligaens mest formstærke hold i 2024 ser også ud til at kunne byde Herning op til dans her i semifinalerne. Eneste minus er nederlaget i sidste spillerunde til netop Herning.

Det betyder ingenting, og alligevel har det en betydning. Alle spillerne kan huske den kamp; og det vil give Herning ekstra tro på tingene. SønderjyskE har et fantastisk mandskab og et par gode drenge i boksen til at styre slagets gang. Bredden, fysikken og deres direkte spil bliver afgørende for deres succes.

Skyder From hul i den sønderjyske defensiv eller er Pettersson endnu en gang den sikreste skanse i dansk ishockey?

Mit bud er:
Herning-SønderjyskE 4-3


KOMMENTATOR-TIP: Schultz forudsiger Aalborg-sejr og gyser... KOMMENTATOR-TIP: BUCHS BUD på semierne