Aalborg Pirates må påtage sig en massiv favoritværdighed fredag aften.

Da Aalborg Pirates tog en 3-1 føring i kvartfinaleserien på udebane i Bitcoin Arena, var der nok ikke mange der havde troet serien ville fortsætte helt til kamp syv, men nu står de forsvarende mestre og Rungsted foran en afgørende kamp i en serie, der er trukket ud til det yderste. 

Blot fem gange har et hold formået at vende 1-3 til en 4-3-sejr i en serie, og det er kun Rungsted og Herning, der har formået at levere en sådan "dåd". 

Vi glemmer ikke lige Rungsteds tre overtidssejre mod Esbjerg i sidste sæson, der vendte serien fra 1-3 til 4-3, og Hernings DM-finalevending i 2012 var også legendarisk. Midtjyderne var nede 1-3 mod Odense, men vandt derefter 2-0, 3-0 og 4-0 og tog dermed det mesterskab, som fynboerne stadig higer efter. 

I 2005/06 var Nordsjælland Cobras bagud 1-3 mod Frederikshavn i kvartfinalen, men formåede at vende og vinde og gå til 4-3 i serien. 

I 2007/08 var Herning nede med 1-3 mod Totempo HvIK men fik vendt og drejet serien, der endte i kamp syv i Herning, som midtjyderne vandt 7-2. Og så var der altså serien i 2014/15, hvor Herning vandt 4-3 i serien over Rungsted, der ellers førte med 3-1 over Blue Fox. 


De fem serier fordeler sig med tre til Herning og to til Rungsted, så det er altså kun de to hold der har formået at gøre det "umulige", heraf overskriften i artiklen.

De forgangne 19 sæsoner har der total været spillet 31 "kamp syv" i slutspillet, og når man kigger på fordelingen mellem hjemme,- og udehold har det været meget lige. 16 gange har hjemmeholdet vundet kamp syv, mens udeholdet har vundet 15 gange. 


BLUE FOX: Semifinalen var lige så meget værd som Final4-titlen 1. DIVISION: HVIDOVRE MESTER efter tredje finalesejr over Gladsaxe