Kampen mellem Herlev og Odense bliver en stor del af den store finaledag på lørdag

Næste weekend bliver en fest-weekend i ishockeyens tegn. Det eneste, der kommer til at mangle, er tilskuere i areanerne, men til gengæld bliver der masser af kvalitetshockey på isen - fredag i Aalborg og lørdag i Aalborg og Odense.

I forbindelse med den historiske start på den landsdækkende Kvindeliga har Danmarks Ishockey Union og de involverede klubber også sat gang i pokalturneringen for kvinder, hvor Odense og Herlev har spillet sig i finalen. Odense efter semifinalesejr over Aalborg, mens Herlev slog Hvidovre ud i et klassisk sjællandsk opgør mellem de to storklubber i dansk kvindeishockey.

Det bliver dermed Odense og Herlev, der mødes i slutkampen, som bliver en del af den store Final4-finaledag lørdag 30. januar, og den streames direkte fra klokken 13:30, således at man både kan følge kvindernes og herrernes finale, som senere på dagen sendes direkte på TV2 Sport. 

Der er lagt op til en til en fremragende og tæt finale mellem Odense, der de seneste sæsoner, har nærmet sig de københavnske storklubber, og Herlev, der netop er blevet forstærket med tre amerikanere, der er skiftet fra svenske Karlskrona. Opgøret byder også på adskillige landsholdsspillere, der arbejder hårdt frem mod det kommende VM i Canada, der forhåbentlig spilles i Canada i foråret.

Da Herlev og Odense senest spillede ligahockey vandt fynboerne med 1-0 i Herlev i yderst tæt kamp, og der er ikke den mindste grund til at tro, at det bliver anderledes på lørdag, hvor vinderholdet bliver historisk som den første Final4/pokalvinder nogensinde.

Og hvor Herlev har adskillige danske mesterskaber bag sig, så spiller Odense-kvinderne for den første titel nogensinde i fynsk kvinderegi. 


LYNOPTAKT: Søndagens kampe i Metal Ligaen STREAM: Esbjerg Energy-Aalborg Pirates