Covid19-smitten aflyser arrangementerne 5. og 7. november

Det skulle have været en ishockeyfest i Frederikshavn og på TV2 Sport, men efter myndighedernes skærpede restriktioner der blev offentliggjort i fredags har Danmarks Ishockey Union og Metal Liga-klubberne desværre ikke set anden udvej end at aflyse kampen mellem landsholdet og Pressens All Stars 7. november. 

Også kampen i Rungsted 5. november mellem landsholdet og U25-landsholdet er også aflyst.  Det er naturligvis for at forsøge at holde Covid19-smitten nede og fastholde muligheden for at gennemføre ishockeyens bedste liga, Metal Ligaen, på forsvarlig vis. 

- Lige nu er Metal Ligaen den primære arbejdsplads for vores ishockeyspillere i Danmark, hvis sporten skal holdes i gang på højeste niveau. Vi vil gerne beskytte vores spillere i Metal Ligaen så godt som overhovedet muligt og finder det svært at retfærdiggøre nødvendigheden i kampen i den situation landet befinder sig i. Derfor ser vi ingen anden udvej end at aflyse samlingerne for både landsholdet og U25-landsholdet i november breaket, siger ligachef og General Manger for landsholdholdene Kim Pedersen.  

- Det ærgrer os, men vi skal selvfølgelig have respekt for forholdene og på at begrænse smitten. Vi havde set frem til at få samlet U25-landsholdet for første gang, og kampen mellem landsholdet og ligaens imports var en kamp med høj spændingskaliber.  

- Vi fortsætter vores protokol med at Covid19-teste Metal Liga-spillerne en gang om ugen  - også i landsholdspausen i november således at evt. smittebærere kan identificeres og isoleres.

Ligaforeningens formand, Klaus B. Rasmussen, tilføjer:

- Lige nu kæmper ishockeyen og resten af den professionelle sport herhjemme en hård kamp for overlevelse og vi er i konstant modvind. Derfor er vi tvunget til at tage så mange forbehold og så meget ansvar som nødvendigt for at kunne gennemføre Metal Ligaen. Jeg er helt på linje med ledelsen i DIU omkring dette; vores primære fokus lige nu er på arbejdspladsen Metal Ligaen og derfor må vi desværre aflyse landsholdets to kampe i november, som vi ellers havde set frem til, siger han.

DIU vil – når tingene forhåbentlig igen bliver mere normale i næste sæson – arbejde videre med konceptet omkring en All Star Event der bl.a. skal indeholde en kamp mellem et udvalgt All Star hold og det stærkest mulige Seniorlandshold.


Herlev samler ind: Vil hente Matthias Asperup Kampen mellem Herlev Eagles og Esbjerg Energy er aflyst