Edgars Kulda kommer til Esbjerg med 127 KHL-kampe på sit cv

Esbjerg Energy har indgået en aftale med den 27-årige lettiske wing Edgars Kulda for den kommende sæson.

- Vi har været mere end grundige i vores arbejde med udvælgelsen af spillere. Det er et absolut ”must”, at hente de rigtige folk til holdet. Spillere som kan bidrage og gå forrest, og det er ingen overdrivelse, at jeg har researchet og hente referencer på utallige spillere, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy. 

- Det er vigtigt for mig ikke bare at hente referencer og se en lille bid video. Vi har set meget video og er kommet frem til, at Edgars Kulda har de kvaliteter, som vi er på jagt efter. Derfor kan jeg sige, at jeg er rigtigt glad for aftalen og ser frem til, at han kommer til Esbjerg.

Energy-forwarden blev drafted i 7. runde af NHL-mandskabet Arizona Coyotes og han har deltaget til U18- og U20-slutrunder for Letland. Edgars Kulda har spillet 127 kampe i KHL for Dinamo Riga. Desuden har letten repræsenteret sit land 42 gange.

- Edgars er en hårdtarbejdende forward, der med sit arbejde og sin fysik formår at skabe plads til sine medspillere. Han er uselvisk, stærk i nærkampene, og formår at tage de nødvendige tæsk og at sætte de rigtige tacklinger på det rigtige tidspunkt. Og så har han sidste år demonstreret en målnæse, som vi håber på at kunne videreudvikle, Energy-coachen.

- Edgars Kulda er 183 cm høj og foretrækker pladsen som højre wing. Han har erfaringer fra canadisk og lettisk ungdomsishockey. Han har spillet fire sæsoner i den bedste russiske liga, KHL, som er verdens næstbedste liga, et år Tjekkiet og i den lettiske liga, hvor han sidste år blev lettisk mester med Zemgale. 

Kulda er født i den lettiske hovedstad Riga i 1994, men valgte i 2012, at prøve lykken i den canadiske juniorturnering WHL, hvor han spillede i træ sæsoner. Herefter gik turen til KHL.

- Ud over at repræsentere Dinamo Riga i KHL spillede Edgars Kulda 16 kampe i den lettiske liga. Her scorede han 10 mål og opnåede i alt 30 point. Vi ved, at det er Edgars ambition at fortsætte sin udvikling ikke mindst som målscorer og udvikle målnæsen yderligere. Vi henter altså en sulten spiller, understreger Peter Gommesen.

- Edgars Kulda er en ambitiøs og kompromisløs spiller som agerer med ”ild i øjnene”, og som har en stor vilje til at præstere i Esbjerg. Vi ved, at han har en drøm, om endnu større ligaer end den danske, og derfor har brug for at vise sig frem for Esbjerg, slutter Jason Jaspers. 


VIDEO: Højdepunkter fra SønderjyskE-Esbjerg VIDEO: Højdepunkter fra Herning-Odense