Spændende søndag i vente i kampen om placeringer, Dale Mitchell tager afsked med Odense-isen

Der havde været tårer i øjnene hos Odenses fans, hvis de havde fået lov at være til stede i dag, hvor en af de mest markante importspillere nogensinde på Fyn - og såmænd også i den danske liga - takker af på fynsk is.

Nok har Dale Mitchell en kamp på tirsdag til at lukke ballet, men det foregår i Esbjerg, så kampen i dag bliver altså hans sidste i VinMedKant Arena, og selv uden tilskuere kommer det formentlig til at blive en følelsesladet affære for Mitchell i dag.

Odense tager imod Rødovre, der lige nøjagtig nåede at undgå, at kampen i dag også ville blive af gyserkarakter i forhold til tabellen. Det var Rødovres sejr over Herning i søndags, der sendte Mighty Bulls definitivt videre til slutspillet, og kampen i dag bliver altså for Rødovres vedkommende opvarmning til det, der ligner en serie mod Rungsted i kvartfinalen.

Odense spiller for æren og Dale Mitchell, Rødovre spiller for at blive varmet op til kvarten og for at finde formen definitivt. Det kan sagtens blive en fin kamp. Noterbart, at Rødovre har vundet fire af fem indbyrdes kampe mod fynboerne i denne sæson, og at de to hold faktisk ikke er tørnet sammen siden 22. december, hvor Odense stadig spillede i "den gamle udgave".

Rungsted kan med en sejr i eftermiddag mod SønderjyskE sikre sig førstepladsen i grundspillet. Det er også nok at vinde i overtid eller straffe for at holde Aalborg bag sig, og noget tyder på - med nylige sejre over Esbjerg (4-2) og Herlev (7-1) - at Rungsted er ved at finde formen igen.

- God kamp i alle 60 minutter. Det var superdejligt at være tilbage og komme i gang. En drømmestart for mit vedkommende, sagde Mathias L. Hansen, der efter en lang skadespause var tilbage fredag aften mod Herlev, til Rungsted Seier Capital TV.

Det bliver dog ikke nemt for Rungsted mod formstærke SønderjyskE, der i det seneste opgør havde fuldstændig styr over topholdet og ligeledes spillede stærkt taktisk mod Rungsted i Metal Final4-semifinalen. SønderjyskE har 14 point i de seneste fem kampe og arbejder stenhårdt for øjeblikket for at få hjemmebane i kvartfinalen.

Kan Rungsted finde den hurtige puckomgang, der skal til for at nedbryde et taktisk smart SønderjyskE-hold, der vil forsøge at bryde Rungsted-angrebene lige før eller på blå linje og slå kontra?

Vi rykker videre til fjerduellen om andenpladsen, der står mellem Aalborg og Esbjerg.

Her har Aalborg umiddelbart den nemmeste opgave mod et Herlev-hold, der lige nu ser ud at til at have det vanskeligt i defensiven. Herlev har lukket 13 mål ind i de sidste to kampe, og den sluse skal lukkes øjeblikkeligt med henblik på det kommende slutspil.

Også vigtigt for Herlev at få en god kamp mod Pirates, eftersom de to hold sagtens kan tørne sammen i en kommende kvartfinaleserie. 

Aalborg havde en lille downperiode rundt om Metal Final4, men det hele er faldet til ro igen hos Pirates, der har marcheret på det seneste, vundet over Rungsted og taget 15 point i de seneste fem kampe. Aalborg synes klar til slutspil og vil arbejde hårdt for den vigtige andenplads i eftermiddag. 

Endelig spiller Frederikshavn mod Esbjerg i Nordjyske Bank Arena i en kamp, der også sagtens kunne være generalprøve på en kommende kvartfinale. Men uanset resultatet i dag, har Frederikshavn altså mulighed for at rykke forbi Herning i sluttabellen, og derfor vil alt være pivåbent indtil tirsdag.

Men begge hold synes at være i fornuftig form her frem mod slutspillet efter gode kampe, så det kan sagtens blive en rigtig god match i Nordjyske Bank Arena i dag. 

- Kampen i Frederikshavn bliver svær og slutspilsagtig. De har tabt de seneste kampe mod os, og de vil med garanti gerne bevise, ikke mindst overfor sig selv, at de kan slå os. Vi skal derimod forsøge at fastholde den gode stime, som vi har haft mod dem. Men det kræver arbejde og fokus, siger Esbjerg-træner Jason Jaspers i klubbens kampoptakt. 

Kanoneftermiddag i vente. Og for en god ordens skyld kan du lige læse op på scenarierne herunder:

Med to kampe tilbage, seks points forspring og et bedre indbyrdes regnskab, er Mighty Bulls på ottendepladsen ikke til at hente for Odense Bulldogs, der eller har haft gang i en massiv slutspurt på det seneste. 

Rungsted er 4,5 point foran Aalborg i toppen og skal altså blot indtjene yderligere to point i to kampe mod SønderjyskE for at vinde grundspillet.

Til gengæld er kampen om andenpladsen mellem Aalborg (93 point) og Esbjerg (91 point) fuldstændig åben. Esbjerg er nemlig bedst indbyrdes og skal bare slutte á point med Aalborg for at passere nordjyderne i tabellen. 

Det samme gælder kampen om fjerdepladsen. Den sidder SønderjyskE nu på efter fredagens kampe. 

SønderjyskE har 72 point, slås med Herning (71,5) og Frederikshavn (68,5) om fjerdepladsen. 

Herning har kun en enkelt kamp tilbage, de to øvrige hold to kampe.

Herning kan vinde fjerdepladsen ved at overhale SønderjyskE, men kan også droppe en placering hvis det bliver til nederlag i den sidste kamp mod Frederikshavn, der er bedre indbyrdes end midtjyderne. 

SønderjyskE kan med tre point i to kampe udviske al tvivl om fjerdepladsen i de to kampe mod Rungsted, men kan omvendt med to nederlag også risikere at ryge ned på sjettepladsen, hvis for eksempel Frederikshavn vinder 3-0 i point over Esbjerg, men taber i forlængelse til Herning. Det vil give Herning 73,5 point, Frederikshavn 72,5 og SønderjyskE 72 point.

Vi kan dermed ret beset INTET sige om, hvem der mødes i de kommende kvartfinaler endnu, bortset fra at det ligner et Rungsted-Rødovre-opgør og at Herlev som nummer syv står til at møde enten Esbjerg eller Aalborg.


STREAM: Aalborg Pirates-Herlev Eagles BILLEDER: SKARPE skud fra Herlev-Rungsted