Kampe i Herning, Herlev og Vojens i dag

Der er masser af Metal Liga-hockey i eftermiddag for sultne ishockeyfans.

Både for dem, der er ude i hallerne, og dem, der nyder en eftermiddag og aften under tæppet foran Metalligaen.tv, hvor man med lidt snilde kan få masser af hockey fra samtlige tre arenaer denne søndag.

I Herning kommer et hjemmehold med nye vitaminer på isen efter 3-2-sejren i Aalborg fredag aften. 

En kamp, hvor Herning i perioder sad tungt på hjemmeholdet og lignede den "kraft", som Blue Fox-mandskabet tidligere på sæsonen har vist, da holdet gik gennem en rekordagtig sejrsrække. Måske er Herning ved at finde det rette gear igen op mod slutspillet. 

Det bliver i hvert fald en vanskelig opgave for Rødovre at stoppe Blue Fox i eftermiddag klokken 15, hvor der fløjtes op i Kvik Hockey Arena. Mighty Bulls er sandt for dyden kommet forfærdeligt fra start efter landsholdspausen. Nederlag på 0-6 til Esbjerg, Mads Ellers syv dage lange karantæne, og nederlag på 2-5 mod Herlev er bestemt ikke noget, der skaber den store optimisme på Vestegnen. 

Rødovre har det med at finde noget frem på de mest overraskende tidspunkter, og det vil være en gevaldig overraskelse, hvis det lykkes for Olaf Ellers mandskab at hente point i Herning i dag.

Noget mere åbent ser det ud i Herlev, hvor Gudmundssons mandskab har besøg af Aalborg Pirates. Herlev spillede solidt og afklaret i Rødovre og vandt sikkert med 5-2 fredag aften. Eagles har et koncept, en række "over-gennemsnittet" udlændinge og danskere, der arbejder stenhårdt. Var der tvivl om, at Herlev skulle i slutspillet, er den helt visket væk nu. 

Kampen om sjettepladsen er heller ikke helt uvæsentlig for Eagles, der i givet fald vil være "sjællandsk mester" i grundspillet for andet år i træk. Det er værd at spille for. 

Aalborg kommer med 2-3-nederlaget mod Herning i bagagen. Det virker ikke til, at Jens Nielsen har fundet balancen i mandskabet til hundrede procent endnu, men omvendt er fire point mod SønderjyskE og Herning noget bedre end lussingerne fra de samme to hold lige før landsholdspausen. 

Det lugter af en tæt kamp i Spar Nord Arena i Herlev. 

Herlevs konkurrenter i kampen om sjettepladsen er Rungsted Seier Capital, der besøger Frøs Arena i Vojens i søndagens sene kamp. 

Da de to hold seneste tørnede sammen, blev Rungsted kørt baglæns ud af pokalfinalen med en 7-0-sejr til SønderjyskE til følge. Så galt går det næppe i aften for Rungsted, for mon ikke trænerduoen Åhlund/Olsson er blevet klogere på dagens modstander ved at studere det seneste nederlag?

For Rungsted gælder det om ikke at lade sig kyse fysisk af sønderjyderne, som det var tilfældet i Metal Final4-finalen. 

SønderjyskE ligner - trods nederlaget på 1-3 i Aalborg onsdag - som et yderst velkørende kollektiv netop nu, hvilket Frederikshavn fik at føle fredag aften, hvor det blev 6-1 til de lyseblå. Der bliver rullet på med fire kæder hos SønderjyskE netop nu, og alle spillere har fart i skøjterne. Og Anders Førsters mandskab ønsker med sikkerhed at bevare den kadence frem mod slutspillet.

Lader SønderjyskE sig overraske af gæsterne fra Nordsjælland? Vi er klogere søndag aften. 


SYV SPILLEDAGES KARANTÆNE TIL Andris Dzerins, Herning Blue Fox GOALSHOW: Se målene fra Rødovre-Herlev