Kampstart klokken 15 i Esbjerg og Herning klokken 15, i Vojens klokken 17

Der er tre matcher i Metal Ligaen i eftermiddag i denne travle januar, hvor spillerne bliver presset hårdt og hvor jagten på de gode placeringer i grundspillet for alvor går ind.

Esbjerg Energy har stadig et håb om at erobre fjerdepladsen fra SønderjyskE og vestjyderne er 10 point efter rivalerne med en kamp i hånden. I dag kommer Odense på besøg i Granly Hockey Arena. 

Begge hold var ude i lange kampe fredag aften og har formentlig brugt lørdagen på en kort træning og derefter restitution. 

Det er ofte ganske hidsigt, når de to hold tørner sammen, for der ligger et eller andet og ulmer i et af opgørene i den sydlige del af landet. Esbjerg har vundet tre af fire opgør mod Odense i sæsonen og er altså et af de hold, der har formået at dæmme op for fynboernes solide fysik. 

Kan Sebastian Ehlers være klar hos Odense? Det vil give et godt boost ned gennem kæderne hos Bulldogs og hos Esbjerg er seks sejre blevet afløst af tre nederlag. Vestjyderne vil tilbage på sporet igen. 

Herlev Eagles ligger efterhånden stærkt til at snuppe sjettepladsen i grundspillet og en sådan placering vil alene være en triumf for Eagles, der har spillet en god og stabil sæson.

3-2-sejren i Rødovre fredag var den definitive billet til slutspillet, og Herlev kan med ro i sindet drage til Herning for at besøge grundspillets øjeblikkelige toer.

Vi noterer os, at Herlev i den grad har fået defensiven på plads og at Lukas Horak i buret ligger med en redningsprocent på 93.14 som bedste målmand pt. 

Seneste opgør i Herning vandt Herlev med 1-0 og de tre seneste kampe har været etmåls-opgør mellem de to hold. Herning har tre sejre af fire mod Herlev, men kun den første kamp (6-2 i Kvik Hockey Arena) var en klar affære. 

Herning kommer nøjagtig som Herlev med god form. 3-0 hjemme over Rungsted og 4-1 hjemme over Esbjerg er de seneste to resultater for Blue Fox.

Bortset fra Mathias Bau og den karantæneramte Gordon Ballhorn (begge Herning) er begge hold mere eller mindre intakte.

I Vojens er et SønderjyskE-hold med hovederne nede omkring skuldrene og et dårligt formbarometer næsten tvunget til at få vendt bøtten i dagens kamp mod Frederikshavn. SønderjyskE tabte med 1-5 i Aalborg fredag aften.

- Vi arbejder stenhårdt hver dag for at komme tilbage på rette spor, og nu har vi Frederikshavn hjemme i morgen, Herlev hjemme på fredag samt på udebane to dage efter. Så kommer landsholdspausen, inden en hjemmekamp imod Odense, som er den sidste inden at det går løs til Final4 – jeg har fuld tiltro til at de her kampe vil bringe os tilbage på rette spor, siger SønderjyskE-backen Daniel Kønig Hansen til klubbens hjemmeside. 

- Det er vigtigt, at vi alle står sammen nu og vi ikke begynder at pege fingre af hinanden, dommere eller andre, men blot fokuserer på os selv og så skal vi gå ud og give den en over nakken mod Frederikshavn, siger han.

Frederikshavn kommer med optimisme efter sejren over Esbjerg, der kom efter straffeslag og med fire point i de seneste to kampe har White Hawks lagt en behagelig afstand ned til Rødovre og kan gå ganske afslappet til opgaven i Vojens. 

Christopher Frederiksen er stærkt kørende for nordjyderne og har stået for bonuspoint både i kampen mod Rungsted  og i fredagens kamp mod Esbjerg, hvor han sænkede det afgørende straffeslag.

Hvad der taler imod Frederikshavn i eftermiddag er de foreløbige indbyrdes opgør mellem de to hold. SønderjyskE har taget 11 af 12 point mod Frederikshavn og står med 16-5 i målscore i fire kampe mellem de to hold. 


Esbjerg tilbage på sporet efter 4-2 over Odense Rungsted leverede vildt comeback mod Aalborg, der vandt i overtid