Karrieren sluttede med sølv med hjerteklubben for Christensen

Så var det slut.

Efter tre sæsoner i Herning som afslutning på en af Europas flotteste klubkarrierer sagde Mads Christensen endegyldigt farvel til ishockeysporten efter den sidste finale på hjemmebane i Kvik Hockey Arena.

Og det gjorde han med den bedste sæson, siden han vendte hjem til barndomsklubben.

Det er en af de store, der siger farvel. Ikke blot på nationalt plan, men også internationalt er Christensen et stort, stort navn.

Han vandt fire guldmedaljer med Herning Blue Fox, skiftede til Vojens og vandt med SønderjyskE, inden turen gik til Tyskland, hvor han efter en sæson i Iserlohn gik til de absolutte storklubber.

Først Eisbären Berlin, hvor han vandt tre mesterskaber, siden Red Büll München, hvor det blev til tre DEL-titler.

11 guldhjelme i alt. Det er helt vildt, men nu er det slut. Kroppen kan ikke mere. Efter kampen sagde Mads Christensen til Herning Folkeblad, at han oveni sit vemod trods alt stod med gode følelser i maven og kroppen. 

- Nu her når jeg står ude på isen og ser Aalborg få deres medaljer, så tænker jeg - og jeg ved godt, at det kan lyde lidt mærkeligt - men jeg er efterhånden nået en alder, hvor jeg egentlig godt kan glæde mig på deres vegne. Det er pissefedt for dem, og vi ville selvfølgelig helt vildt gerne, at det var os, der stod der og havde givet vores fans den oplevelse.

- Jeg synes, det var en fantastisk kulisse igen i dag, og jeg synes, at vores fans er megaseje og »sportsmanslike«, når de bliver i hallen og synger både til os og Aalborg. Og noget af det samme kunne jeg sige om Aalborgs fans - de har den næstbedste kulisse, sagde Mads Christensen.

Han endte med 136 landskampe, resulterende i 52 point. 20 mål og 32 assister blev det til for Christensen, der ligeledes deltog i 10 VM-turneringer. Hans største landskamp var ubetinget VM-kampen i 2011 mod Letland, hvor små 9000 tilskuere i Bratislava oplevede Christensen score to ordinære mål og afgøre kampen i straffeslag. Danmark vandt 3-2 og røg dermed i mellemrunden. 

En af de virkelige store karrierer er slut. 

 


OSCAR SCHULZE skifter fra Esbjerg til SønderjyskE Horak og Gooch rykker til Ljubljana