Esbjerg leverede en solid og overbevisende indsats I deres første træningskamp, hvor man både spillemæssigt og resultatmæssigt var ovenpå gennem det meste af kampen mod Herning, som man besejrede med 3-1. Specielle omstændigheder omkring Esbjergs sidste mål og stærk start af Thomas Lillie i Esbjerg-målet.

Esbjerg Energy – Herning Blue Fox 3–1 (2-1, 1-0, 0-0)

Esbjerg tog fredag aften imod Herning hjemme I Granly Hockey Arena, til den første test forud for Metal Ligaens 2020/2021-sæson.

Helt som ventet, så var det to decimerede mandskaber, der bød hinanden op til en sæson-mæssig tidlig dans på Vestkysten.

Herning var således bl.a. uden samtlige import-spillere, mens også Esbjerg savnede en god håndfuld spillere, men dog stillede med nyerhvervelserne Charles Corcoran og Craig Puffer. Det var således kun med nød og næppe, at de to hold kunne mønstre tre kæder.

Konkret stillede midtjyderne uden Albert Adamsen, Daniel Nielsen, Reid McNeill, Cameron Brace, Brodie Dupont, Kristian Jensen, Mark MacMillan og Anders Poulsen. Esbjerg måtte til kampen undvære Cam Knight, Davis Vandane, Jonas Christensen, Victor Sand, Brady Shaw og Carl Winding.

Thomas Lillie vogtede målet for Esbjerg, mens Simon Nielsen havde fået tjansen for Herning.

Åbningsperiode med vestjysk overtag

Efter en jævnbyrdig men også lidt afventende start på opgøret, så var det Herning der først kom på tavlen. Målet faldt på lidt besynderlig vis, da det unægtelig lignede en kikset afslutning fra Mathias Bau, som strejfede Peter Eg Larsen undervejs og dermed snød Thomas Lillie fuldstændigt i Esbjerg-målet, da der var spillet seks minutter.

Et par minutter efter scoringen overtog værterne mere og mere af kampens momentum og Esbjerg var da heller ikke langt fra at skabe balance i regnskabet, da Charles Corcoran blev sat op til afslutning lige foran Simon Nielsens mål. Nielsen blev dog den store i duellen Esbjergs nyerhvervede amerikanske forward.

Samme Nielsen måtte til gengæld strække våben et halv minut senere, da Søren Nielsen fandt Christian Wejse med en fremragende pasning. Wejse gik direkte på mål og viste køligt overblik, da han afdriblede Herning-keeperen helt inde i målfeltet og sendte pucken mellem benene på ham til udligning 1-1.

Herning bed fra sig i det efterfølgende minut, hvor Peter Eg Larsen ikke var langt fra at blive noteret for sin anden scoring i kampen. Stor chance til den unge midtjyde, der dog brændte på Thomas Lillie.

Efterhånden som man rundede periodens halvvejsmærke fik Esbjerg lagt et solidt pres på gæsterne, som til tider var på hælene.

Det var således heller ikke hverken overraskende eller ufortjent, at det blev Esbjerg der tegnede sig for kampens næste scoring. Efter 14 minutter var det Andreas Grundtvig, der viste fint overblik og med en glimrende pasning fandt Valdemar Ahlberg, der fra udkanten af slottet usvigeligt sikkert passerede Simon Nielsen til 2-1.

Vestjyderne arbejdede i det hele taget godt for sagen og fik ved flere lejligheder etableret sig i gæsternes zone, hvor man også kom frem til et par gode muligheder, herunder til Charles Corcoran, der var ganske tæt på for værterne. Også Felix Scheel fik budt ind med en fornuftig afslutning, inden Hernings Lukas Bang tog kampens første udvisning for en checking to the head på Andreas Grundtvig og indkasserede 2 + 10 minutter i straffeboksen for forseelsen.

Underholdende og tempofyldt midterperiode med ”hemmeligt” mål

Anden periode skulle vise sig tempofyldt og ganske underholdende. Esbjerg var fortsat i teten resultatmæssigt såvel som spillemæssigt og efter tre minutter kunne vestjyderne med lidt held da også nemt have udbygget føringen, da et større klumpspil foran Simon Nielsens mål skabte panik i Herning-lejren. Gæsterne slap dog med skrækken, trods et par nærgående vestjyske forsøg.

Slap med skrækken gjorde Herning også i det femte minut, hvor en markspiller agerede målmand og helt inde på stregen tog sig af et forsøg fra Andreas Grundtvig.

Spillet bølgede frem og tilbage, som man nærmede sig det 10. minut. Først var Anders Koch tæt på for hjemmeholdet, da han stødte med frem på et angreb og et par minutter senere var det Hernings Thomas Andersen, der i to omgange, var ganske tæt på for gæsterne.

Gæsterne ønskede at fordele spilletiden ligeligt mellem deres keepere og helt udramatisk blev Simon Nielsen erstattet af Frederik Søgaard, ved et spilstop omkring det 12. minut.

Minuttet efter fik Mathias Bau på effektiv vis vækket Esbjerg-defensiven godt og grundigt, da han umiddelbart efter en faceoff, sendte et drøn af et skud på stolpen bag Thomas Lillie. Sekvensen efter blev selvsamme Bau udvist for et late hit og Esbjerg kunne dermed rulle power play-formationerne ud.

Tidligt i overtallet tegnede Esbjerg sig for en dobbeltchance, men gæsterne slap igen med skrækken, da Søgaard tog godt fra i målet.

Gæsterne fik for første gang chancen i power play 16 minutter inde i perioden. Herning fik her lagt et godt pres på hjemmeholdet og kom også frem til en ”hidsig” mulighed efter et minuts penge. Efter dommernes skøn også lidt for hidsig, da Mads Christensen indkasserede en udvisning for at gå for hårdt til Thomas Lille og dermed neutraliserede gæsternes overtalsmulighed.

Med 20 sekunder igen indtraf en lidt speciel situation: Esbjergs Craig Puffer sendte tilsyneladende pucken på overliggeren. Det troede de fleste i hvert fald og spillet fortsatte ufortrødent perioden ud, hvor der stadig stod 2-1 på tavlen. Men ved en videogennemgang viste det sig, at pucken havde krydset stregen og Esbjerg kom dermed på 3-1. Lidt specielt, da spillerne var gået til pause på det tidspunkt. Bestemt ikke noget, som man oplever hver dag. Da spillet blev genoptaget skulle der således først afvikles 20 sekunder af 2. periode, før 3. periode kunne påbegyndes på den nye isflade.

Herning med fornuftig afslutningsperiode

Gæsterne kom klart bedst ud til tredje periode og satte sig tidligt på begivenhederne. Midtjyderne kom da også frem til et par gode muligheder i periodens indledning, men Thomas Lillie tog godt fra i værternes mål og afviste gæsternes forsøg.

Da man nærmede sig periodens halvvejsmærke var det fortsat Herning, som var mest nærgående. Det spillemæssige overtag i Esbjergs zone aftvang da også en udvisning, da Jannik Christensen indkasserede en udvisning for hooking syv minutter inde i perioden.

Gæsterne fandt dog aldrig rigtigt melodien i power playet, der fulgte i kølvandet på udvisningen og frustrationerne begyndte at brede sig hos Herning-spillerne, hvor en irritabel Mads Christensen indkasserede sin anden udvisning i kampen i det 10. minut, efter en batalje med Esbjergs Christian Wejse.

Esbjerg præsterede målsøgende overtalsspil, men trods et kvalificeret forsøg fra Anders Koch, så blev det ved 3-1 på tavlen. Esbjerg fik mod slutningen af perioden bedre fat igen rent spillemæssigt, men trods to forsøg mod et tomt Herning-mål i de sidste 45 sekunder, hvor Frederik Søgaard gik ud til fordel for en ekstra markspiller, så blev der ikke scoret yderligere i kampen.

HØJDEPUNKTER: Se målene fra Esbjerg-Herning LIVESTREAM fra Esbjerg i aften lige her