Den tidligere Esbjerg Energy-træner er tilbage i dansk ishockey på en ny adresse

De fleste danske ishockeyfans husker nok Mark Pederson efter hans syv år som Esbjerg Energy træner, hvor det blev til tre finaler og to mesterskaber.

Nu er han tilbage i dansk ishockey - og bliver træner for Rungsted Seier Capital i den kommende sæson. Nordsjællænderne præsenterer ham således: 

Den 55-årige canadier havde som aktiv en imponerende karriere, der tog ham til blandt andet NHL og DEL, inden han kastede sig over trænergerningen i 2005.

Efter et par år i den asiatiske liga, der dengang havde mange dygtige importspillere, kom Mark Pederson til Esbjerg Energy i 2013.

Det første år blev det til et exit i kvartfinalen, men herefter stod menuen på tre finaledeltagelser i træk.

Med ansættelsen af Mark Pederson skal han igen stå i boksen med Thor Dresler, ligesom han gjorde i Esbjerg.

- Vi har holdt adskillige møder med Mark, og vores tilgang til ishockey matcher meget fint. Der har været adskillige kandidater på bordet, men vi synes at Mark med sin erfaring og gode menneskelige egenskaber, er det helt rigtige valg, siger sportschef Morten Hagen.

- Siden sæsonen sluttede for os hos Rungsted Seier Capital, har det været en topprioritet at få trænerteamet på plads, og nu da det er lykkedes tager vi arbejdshandskerne på for at sætte holdet sammen til den kommende sæson, lyder det. 

Pederson får foreløbig en etårig kontrakt med Rungsted. 


Odense Bulldogs henter Jonathan Brinkman HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Aalborg-Herning