De forsvarende mestre er stadig med i kampen om top fire og fik sat Herlev af

Rungsted lagde tirsdag aften afstand til Herlev i kampen om fjerdepladsen ved at vinde 3-2 i PM Montage Arena. Dermed udlignede Rungsted til 3-3 i de indbyrdes opgør, og det ligner nu en kamp om fjerdepladsen mellem Frederikshavn og Rungsted, mens Herlev sammen med Esbjerg synes henvist til at kæmpe om sjettepladsen og på den måde varme op til slutspillet.

Sådan kan man i hvert veksle og fortolke resultatet af kampen i Herlev, hvor Alexander Lindqvist-Hansen brændte to friløbere inden for de første fem minutter af kampen. Til gengæld var Victor Rollin-Carlsson isnende kold, da han konverterede et straffeslag til 1-0.

Rungsted-tilskuerne forlangte straffeslag, da Mario Lucia kom fri og alt, hvad der hed undertal i første periode resulterede i friløbere til holdet med fire mand.

Herlev var bedst i første periode, Martin Larsen viste sig ganske godt frem som backmakker med Juuso Pulli hos Rungsted.

Der var mere disciplin i spillet hos begge hold efter mange turnovers i første periode, og som perioden skred frem, fik Rungsted mere kontrol over kampen og fik også udlignet i en tre mod en-situation, som Shane Hanna udnyttede i anden omgang.

Med fem minutter igen af anden kom Rungsted igen i powerplay. Thomas Lillie var tæt på at dumme sig, da han forærede en puck væk, men i stedet kom Nikolaj Rosenthal til skud i den anden ende og konverterede muligheden.

Rungsted havde vendt kampen og var foran 2-1, men de forsvarende mestre nåede ikke at tage føringen med ind til anden periode, for Luis Blak Olsen udlignede inden pausen.

Der var mere knald på i tredje periode, hvor Gustav Green i den grad var i hopla lige omkring halvvejsmærket. Green havde to gode forsøg, satte William Boysen op og fik kort efter muligheden, da Martin Larsen serverede en fin pasning.

Larsens første point for Rungsted og 3-2 til gæsterne. Fem minutter før tid kom fynboen i klammeri og slåskamp med Magnus Molge og så kunne Larsen såmænd også notere sig en game misconduct i sin debut for Rungsted.

Herlev fik muligheden i powerplay og pucken dansede omkring Lillie i Rungsted-målet. Shane Hanna havde mulighed på kontra den anden vej.

Der var tænding på i slutfasen og Herlev havde chancen med få sekunder igen – dog uden held. Og så ebbede det hele ud med tre point til Rungsted.

METAL LIGAEN TV: Tobias Ruelykke efter Herlev-Rungsted Sønderjysk power play afgjorde rævejagten