Odense Bulldogs er fortsat ubesejret i sæsonen efter at fynboerne i aften vendte en chokstart til en sejr på 5-2 over gæsterne fra Frederikshavn White Hawks. Selvom det var en fortjent sejr til hjemmeholdet, så var det først til sidst, fynboerne trak fra med to scoringer i de sidste fem minutter.

Opgøret begyndte i et hektisk tempo, hvor begge hold i den grad formåede at skabe chancer fra første face off. Allerede efter ti sekunder var hjemmeholdet tæt på at komme foran, da en smuk pasning fra Kimi Koivisto fandt Gunars Skvorcovs tæt under mål. Lettens afslutning blev dog flot reddet af Tadeas Galansky.

I stedet for 1-0 til Odense Bulldogs gik det hurtigt den anden vej. Robin Johansson satte fart på og fløj forbi hjemmeholdets første pres, hvilket gav en pludselig to mod en-situation.

Johansson sendte pucken over til Todd Winder, som med stort overblik sendte pucken tilbage til Johanson, som stensikkert sendte pucken ind i et tomt mål efter blot et minuts hockey.

En vild åbning som fortsatte i de efterfølgende minutter, hvor Koivisto minuttet senere var tæt på at bringe balance i regnskabet, men kampens helt store spiller, Tadeas Galansky, kom nok engang i vejen for fynboernes nye finske angriber.

I den anden ende var Rasmus Lahnaviik tæt på at fordoble føringen i et powerplay, men Mitch Gillam kom hurtigt ud, og fik lukket flot ned for chancen.

Efterhånden begyndte de fynske værter at få bedre og bedre fat i kampen. De havde nemmere ved at komme ind foran mål, og skabe store chancer på afretninger og returpucke. Udligningen lå i luften og efter små 11 minutter kom den. Gunars Skrovcovs, som inden kampen var blevet udnævnt til sidste sæsons spiller i Odense Bulldogs, sendte en lang pasning frem til Jonathan Brinkman.

Den unge dansker fik flot slået pucken på tværs til Kimi Koivisto, som første gang hamrede pucken ind bag Galansky til en fortjent udligning.

Gæsterne forsat farlige på kontrachancerne. Deres fart skabte masser af problemer, og med fem minutter igen bragte det dem foran for anden gang i kampen. Grundet farten fik Odense en afventende udvisning, og det udnyttede Todd Winder til at sende en afslutning afsted med tæt trafik, som skabte en retur foran Gillam.

Returen var Robin Johansson først over og i tomt mål kunne han let bringe nordjyderne i front med 2-1, som også var stillingen efter første periode.

To styringer gav fynsk føring

Det lignede, at hjemmeholdet havde fået en mindre opsang i pausen fra Paul Thompson i pausen, for det var en helt anden vildskab og fart som de viste i anden periode. Efter blot halvandet minut gav netop vildskaben pote, da Kristian Jensen vandt en duel og sendte pucken tilbage til Mikkel Hansen som afsluttede.

Inde foran mål blev pucken styret ind bag Tadeas Galansky af netop Kristian Jensen, som dermed udlignede kampen. 2-2.

Hjemmeholdet blev ved, og sad på alt i anden periode. De fik virkelig presset de nordjyske gæster i bund, og flere gange var de utrolig tæt på at bringe sig foran i kampen. Især førstekæden var en konstant kilde til uro for Frederikshavn White Hawks, og efter fem minutter af anden periode viste de super kemi, da Jonathan Brinkman fandt Kimi Koivisto, som frækt sendte en aflevering videre til Gunars Skvorcovs, som dog måtte se sin afslutning afvist af en fremragende redning af Galansky i fuld længde.

Bulldogs forsatte med at styre kampen, og det var tydeligt at deres gameplan havde styringer og trafik foran Galansky som et af hovedpunkterne. Gennem det meste af perioden havde fynboerne været tæt på at komme foran på netop styringer og efter 33 minutter af kampen lykkedes det for hjemmeholdet. Et skud fra Joakim Thelin blev flot styret ind i nettet af Sebastian Ehlers.

3-2-scoringen rystede gæsterne, som i minutterne efter havde store problemer med at holde stand imod det fynske pres. Det var et rent skydetelt, men Galansky leverede den ene store redning efter den anden. Dog var han chanceløs en enkelt gang, men med tomt mål ramte Jakob Heljemos afslutning Radim Piroutek i ryggen, hvilket forhindrede en tomålsføring til fynboerne efter de første to perioder.

Sen afgørelse på kampen

Tredje periode blev langt mere jævnbyrdig, og begge mandskaber arbejdede hårdt for få det næste mål i kampen. Frederikshavn var tættest på i starten, hvor Robin Johansson blandt andet var tæt på at få sit hattrick efter godt fem minutter, men Mitch Gillam fik lige nøjagtigt reddet afslutningen.

I den anden ende var Tommy Muck yderst tæt på at sende Bulldogs på sejrskurs, da han udviste en fantastisk tålmodighed til at skaffe sig plads. Trods et sammenstød med en holdkammerat formåede Tadeas Galansky på heroisk vis at få staven på pucken, og sende den over mål.

Med lige under fem minutter igen kom Odense Bulldogs sig foran med to, da Jonathan Brinkman på flotteste vis bragte fynboerne foran med 4-2. Brinkman modtog pucken i fart, og kom flot fri af sin markering og skar ind i banen. Han fik lagt pucken over i baghånden, og med et smart vip fik han sendt pucken ind under armen på Galansky.

Frederikshavn jagtede en reducering i slutminutterne, og med to minutter igen fik gæsterne også pucken ind bag Mitch Gillam. Den tidligere Odense Bulldog spiller Gorm Topholt fik sendt en afslutning fra Pontus Englund ned i isen, hvilket snød Gillam i målet. Dog skulle glæden hos gæsterne blive kortvarig, da det viste sig at Topholt havde styret pucken med en høj stav, og dermed forblev stillingen 4-2.

Gæsterne forsatte deres sats uden målmand, men kort efter den annullerede scoring opsnappede Joakim Thelin pucken, som han let sendte ind i nettet til slutresultatet 5-2 til Odense Bulldogs over Frederikshavn White Hawks.

SønderjyskE sejrede i sæsonens første rivalopgør OPTAKT: Aalborg Pirates-Herlev Eagles