Dagens eneste og sidste kamp i Metal Ligaen inden landsholdspausen stod på Kvik Hockey Arena. Herning vandt knebent over Odense efter et mindre udvisningsorgie, og kan dermed tillade sig at kigge op i tabellen når turneringen atter går igang

Herning Blue Fox – Odense Bulldogs: 3-2 (1-0, 1-2, 1-0) Ligesom sidst blev gæsterne nærmest overfaldet fra start, og igen førte det til et tidligt føringsmål til Blue Fox. Cam Brace fandt Kristoffer Astorp på bagerste stolpe, og i to omgange fik herningenseren trykket pucken i mål til 1-0.

Odense fik en oplagt mulighed for en hurtig udligning da de kunne spille et kortvarigt fem mod tre. Frederik Søgaard og Blue Fox stod dog distancen selvom Mike Daugulis i vanlig energisk stil var ved at trykke pucken over stregen.

Gæsterne var i det hele taget bedre med end sidst fynboerne besøgte Kvik Hockey Arena, og trods føringen ventede man stadig på at et selvtillidsfyldt Blue Fox-hold ville folde sig ud.

Daniel Nielsen følte sig snydt for en udvisning kort inden pause, og kaptajnen havde et hidsigt ridt i offensiv zone som blev afsluttet med en baghånd der krøb forbi fjerneste stolpe.

Publikum blev ikke venligere stemt overfor dagens dommerkvartet da Brodie Dupont blev udvist sekunder senere. Med lidt over et halvt minut tilbage af perioden blev også Dmitri Kostromitin udvist, og frustrationen i hallen var ikke til at tage fejl af.

Blue Fox og fansene kunne dog glæde sig over at man igen holdt Odense fra fadet, og derfor blev der ikke scoret yderligere i en tæt første periode.

Odense vendte og dommerfokus

Henry Hardarson var tæt på at omsætte den resterende del af powerplayet til scoring, men hans afslutning peb lige over overliggeren.

Blue Fox lignede et hold der i pausen havde talt om at skrue op for tempoet i denne periode, og man fik hurtigt flyttet spillet ned i gæsternes zone.

Lasse Lassen og Jan Dalecky forsøgte sig begge med fine afslutninger, og også Morten Poulsen lignede en mand der gerne ville på måltavlen i dag.

En batalje mellem Lassen og Rasmus Simonsen kastede kampens næste udvisning af sig, og for sjette gang måtte hjemmeholdet sende en mand i straffeboksen.

Frederik Søgaard var imidlertid sikkerheden selv i værternes mål, og han ligner en fremtidens mand i Herning.

Hvor Bulldogs savnede effektivitet i powerplay skal de roses for en væstentligt bedre defensiv indsats denne eftermiddag, men midtvejs i perioden gik det alligevel galt. En afslutning fra Daniel Nielsen gav en retur, og Mark MacMillan kunne let øge til 2-0.

Reduceringen fra gæsterne lod dog ikke vente længe på sig. Yannick Vedel skar ind foran mål, og han fik listet pucken under Søgaard.

Stemningen gik igen mod dommerkvartetten, da Markus Jensen blev tacklet hårdt i ryggen, og inden man fik set sig om brød Riley Bourbonnnais alene igennem og fik på ny lagt pucken i mål til 2-2.

Armen røg i vejret, da Herning satte den næste tackling i kampen, og på ny var Odense Bulldogs altså i overtal. Gæsterne var igen ikke skarpe i denne disciplin og det blev istedet vendt til et Blue Fox powerplay.

Flere scoringer blev det ikke til og det var således helt lige inden tredje periode.

Spænding til det sidste

Blue Fox var igen ved at lynstarte en periode denne eftermiddag. Cam Brace styrede pucken på stolpen, men han fik revanche kort efter da han i powerplay var først over returen og gjorde det til 3-2.

Oliver Anker Christensen slap igennem på en halv friløber, men igen viste Søgaard lovende takter og gjorde vinklen for spids.

Nyt powerplay til Herning og muligheden for måske at trække afgørende fra. Rævene fik dog aldrig skabt noget nævneværdigt, og spændingen forblev intakt ved midtvejsmærket i perioden.

Et hårdt kæmpende Odense-hold gik helt til stregen i duellerne langs banden, og Herning formåede på ny ikke at straffe de forseelser som blev fløjtet.

1813 tilskuere fik altså spænding til det sidste og med små fire minutter igen kom hjemmeholdet igen i overtal.

Kristoffer Astorp flækkede pucken på overliggeren og kort efter kunne rævene spille fem mod tre. Morten Poulsen var millimeter fra med et hårdt skud, men igen fik Blue Fox ikke lukket kampen.

Tiden gik dog i et alt for højt tempo hvis man havde Odense-briller på. Først med 15 sekunder tilbage kunne gæsterne trække keeperen og da var det for sent.