Genoptræningen kan først gå i gang efter seks ugers pause ovenpå operationen, siger sportschef Martin Struzinski

Nedtur for Herning Blue Fox, de midtjyske og danske fans, der havde glædet sig til at se en stor dansk profil i slutspillet, og ikke mindst for uheldige Mathias Bau Hansen.

Den lange angriber har nu fået trukket konsekvensen op af det brud på anklen i den seneste kamp mod Frederikshavn, der kostede et farvel til kampen i utide og en efterfølgende operation.

Bau skal holde seks ugers pause med gips og specialskinne og kan først derefter begyndte sin genoptræning. 

Det skriver Herning Folkeblad.

Slutspillet begynder 12. marts. 

- Vi er med på, at skader og mennesker er forskellige og at det kan gå hurtigere, end først antaget, men vi må være realistiske. Derfor regner vi ikke med, at Mathias bliver en del af slutspillet. Sæsonen er formentlig slut for hans vedkommende, vurderer Martin Struzinski, sportschef i Herning Blue Fox, til avisen.

Dermed mister Herning Blue Fox altså sin topscorer, der foreløbig har lavet hele 49 point og dermed til fulde har levet op til de forventninger, der var stillet til ham, da han tog fra Dornbirn i Østrig og hjem til Metal Ligaen og Herning. 

Det er ikke første gang, Mathias Bau har været svært uheldig i sin karriere. Under VM i 2018 i Danmark beskadigede han milten tidligt i turneringen, hvilket kostede ham en hel sæson i AHL - og hvem ved? Muligvis en chance eller to hos Washington i NHL. 

Siden spillede han en lidt skuffende sæson i Østrig, men er altså vendt tilbage med fuld styrke i Danmark og Herning, og skal nu til at kæmpe sig tilbage igen. 

En meget, meget hård melding for Herning, der dermed også mister en tredjedel af klubbens stærke førstekæde, der udover Bau talte Brodie Dupont og Cam Brace. 


SEBASTIAN EHLERS forlænger med to sæsoner i Odense Er du fan af dommerne? Så er det ved at være sidste chance for en helt unik dommertrøje