Mathias From leverede endnu et hattrick, sin 8. scoring og endnu en opvisning. Han var således hovedarkitekten bag Hernings tredje sejr over Herlev.

Herning Blue Fox - Herlev Eagles: 6-3 (2-1)(0-2)(4-0)

Der var godt nyt for hjemmeholdet, inden kampens første puck blev smidt i Kvik Hockey Arena. Jesper Thörnberg var tilbage efter sin hovedskade og med sig havde han Simon Schleicher. Alexis Binner afsonede karantæne, ligesom gæsternes Noah Samsøe. Herning manglede desuden Mathias Bau og Lukas Bang.

Jacob Böll fik kampens første tilbud, da Brett Thompson fiskede pucken fra Magnus Povlsen, og kort efter gled Martin Eskildsen igennem. Begge gange fik Adam Ohre taget godt fra i gæsternes mål.

Eskildsen trak ved samme lejlighed kampens første udvisning, og selvom Herni ng havde pucken i zonen alle 120 sekunder lykkedes det endnu ikke at passere Ohre.

Tomålsskytten fra i søndags Oliver Östergren leverede første test af Thomas Lillie, men tiden på bænken havde ikke gjort Lillie stiv i leddene.

Intensiteten fra den seneste kamp indfandt sig så småt i aftenens opgør og Alexander Lindqvis-Hansen satte en høj tackling på Brett Thompson.

Herlev skulle lidt overraskende komme i front da netop Lindqvist-Hansen endda i undertal kunne sende pucken forbi Lillie fra en spids vinkel. Altså tredje gang ud af tre mulige hvor Herlev satte første scoring.

Herning skulle dog nå at vende kampen på hovedet inden pausen. Først ved Oskars Cibulskis, der hamrede et slagskud helt op i krogen og kort efter kunne Mathias From sætte pucken uimodståeligt op i modsatte hjørne til pausestillingen 2-1.

Chokerende udvikling

Oliver Östergren fik en stor chance for at sætte en tidlig udligning fra anden periodes start, men en stærk aktion fra Lillie holdt svenskeren og gæsterne fra fadet.

Herning fik kort efter et powerplay og det er som regel dårlig nyt for modstanderne. Om Herlev havde læst på lektien eller Herning sjuskede var svært at vurdere, men gæsterne klarede lettere problemfrit frisag.

Begge hold misbrugte et powerplay hver og så faldt den næste scoring i kampen. Magnus Povlsen fik en flot pasning fra Luis Blak Olsen og han svigtede ikke på det store tilbud.

Herlev var ikke færdige endnu og i endnu et powerplay lykkedes det Anton Johansson at passere Lillie nok engang fra en halvdårlig vinkel. Nu pludselig 2-3 på måltavlen i Herning.

Hakan Nilsen gav Herning chancen for at udligne efter en hævnakt, men han kunne fra straffeboksen konstatere at Blue Fox slet ikke ramte dagen i overtalsspillet.

Gæsterne kunne højst overraskende skøjte til den anden pause foran med en enkelt.

Herning stod for presset

Mathias Hansen fik en god mulighed for at lægge yderligere pres på hjemmeholdet, og Lillie måtte hive en stor redning ud af ærmet.

Herning fik endnu et powerplay til at forsøge og få spillet til at fungere. Spillemæssigt lykkedes det ingenlunde, men en tilfældig puck endte lige ved Martin Eskildsen, der let kunne sende pucken i mål til 3-3.

Blue Fox kunne kort efter også tilbageerobre føringen og det var næsten en selvfølge at målscoreren hed Mathias From. Petter Hansson med forarbejdet, Brett Thompson med pasningen og From satte pucken ind bag Ohre til 4-3.

Den manglende disciplin hos Herlev-spillerne kostede nu dyrt og endnu en udvisning gjorde ikke betingelserne bedre for gæsterne.

Der findes i øjeblikket ingen i Metal Ligaen i nærheden eller over Mathias From. Denne aftens præstation var ingen undtagelse og det var international klasse da han accellererede, vendte på femøren og udplacerede en sagesløs Adam Ohre.

Herlev fik chancen for at levere endnu en kovending, men ganske symptomatisk tog man en udvisning mere og dermed syntes Herlevs muligheder i både kampen og serien udtømte.

Jesper Thörnberg fik æren af at sætte sidste søm i kisten da han i powerplay gjorde det til slutresultatet 6-3.

GOALSHOW: SE MÅLENE fra Aalborg-Rødovre Aalborg kæmpede sig til en smal sejr mod Rødovre