Jeppe Jul Korsgaard blev matchvinder, da han fik gravet en puck i kassen i anden periode

Aalborg Pirates-Rødovre Mighty Bulls 2-1 (1-1,1-0,0-0) Aalborg er foran 2-1 i serien mod Rødovre. Men det er slet ikke nemt for nordjyderne at nedkæmpe otteren fra grundspillet. Nøjagtig som i kamp et i serien, var Rødovre med til det sidste, denne gang dog uden at få sejren med hjem over Storebælt.

Første periode var uden tvivl den bedste periode for Rødovre Mighty Bulls i serien, og for tredje gang i træk i de indbyrdes kampe i Sparekassen Danmark Isarena var det også gæsterne som kom foran. Denne gang efter blot to minutter, da Sami Moilanen annoncerede sin tilbagekomst med et kanonskud fra slottet. Marcus Almquist fik vundet pucken over til Moilanen, som hamrede pucken op langs den nærmeste stolpe efter blot tre minutter.

En drømmestart for tyrene fra Vestegnen, som fortsatte med at spille optimistisk og direkte. De stod stærkt defensivt og afventede kontrastød, hvor de kørte på alt. De gav to kæmpechancer til både Mikkel Binou Jensen og Moilanen på to mod en-situation, men George Sørensen lavede en sand mirakelredning på Binou Jensen, mens Moilanen ramte sidenettet.

En gigantisk redning fra den danske landsholdsmålmand i Aalborgs mål, og en utrolig dyr afbrænder fra Moilanen, da Aalborg halvvejs inde i perioden udlignede. Julian Jakobsen fik flot afventet sig til plads til at sende en maskeret afslutning på mål, som takket være en herlig screening af Jeppe Jul Korsgaard overplacerede William Rørth, der aldrig så pucken.

En hård skæbne for gæsterne, som fortsat var farligst i periodens sidste ti minutter, men også blev mere presset af hjemmeholdet, som fik sendt flere og flere skud af sted fra distancen. På den måde fik de bedre fat i resten af perioden, som sluttede 1-1, trods de mange store chancer til de sjællandske gæster.

Nordjydernes defensiv kontrollerede

Det lignede, at der var blevet snakket med store ord i Aalborgs omklædningsrum mellem første og anden periode, for nordjyderne kom ud og satte sig på de første fem minutter. De fik skabt flere chancer og kom ind med fart og masser af fysik, som kostede gæsterne kræfter.

Scoringen udeblev dog for hjemmeholdet, og i stedet var Rødovre tæt på at komme foran på deres evigt optimistiske og energiske kontraløb. Især Marcus Almquist lurede altid på en potentiel chance, og var også tæt på halvvejs inde i kampen, da han fik fat i en puck i en fri position, men George Sørensen kom flot i vejen.

Tempoet gik lidt af kampen efterhånden som perioden skred frem, og det lugtede i den grad af en kedelig, målløs periode, men med fem minutter igen kom Aalborg Pirates alligevel i front.

Lasse Bo Knudsen fik vundet pucken i et højt pres, og gik på mål, hvor pucken endte med at ligge løs. Det skabte et kaos med flere afslutninger fra Kirill Kabanov, inden Jeppe Jul Korsgaard fik prikket pucken ind til 2-1.

Aalborg var ovenpå, og skabte flere gode chancer de sidste fem minutter, hvor både Tommy Giroux og Matt Salhany kom alene igennem. Dog var Rørth skarp, og lavede nogle store redninger, hvilket betød Aalborg kun gik til pause foran med et.

Tredje periode var med Aalborg i fuld kontrol, men også i et tempo hvor ingen af holdene fik skabte de helt åbne chancer. I nordjydernes tilfælde virkede de var fint tilfredse med stillingen, mens gæsterne ikke formåede at skabe noget offensivt mod den organiserede defensive struktur Aalborg havde i perioden.

Først til sidst fik gæsterne fra vestegnen skabt lidt, og her måtte de sande at deres effektivitet fra den første kamp manglede mod George Sørensen, som var i hopla. Med seks minutter igen lavede Sami Moilanen en glimrende styring, men med hurtige reflekser fik Sørensen afvist med benskinnen.

Rødovre smed alt frem til sidst, og var også tæt på at udligne med 16 sekunder igen, da Mads Eller pludselig kom først på en retur fra en afslutning af Mikkel Binou Jensen. Desværre for gæsterne gik forsøget forbi mål, og med få sekunder igen fik Aalborg clearet, og kunne juble over sejren og føringen i serien på 2-1.

Mesterlige From sendte Herning på 3-0 i serien mod Herlev Målfest, da Odense vandt sikkert med 7-4 over Esbjerg