Bulldogs sad på kampen fra start og fik modstået et Esbjerg-comeback

Odense Bulldogs-Esbjerg Energy 7-4 (2-1,3-2,2-1) Odense Bulldogs er foran 2-1 i serien mod Esbjerg. I aften med en 7-4-sejr foran hjemmepublikummet i Spar Nord Arena i en åben ishockeykamp, der var en fuldstændig modsætning til kampen i søndags. I aften væltede det ind med mål.

I en første periode, hvor spillet ikke var super-prangende, sad fynboerne på det meste af spillet og fik også fortjent udbytte et par gange.

Det var Jonathan Brinkman, der var på pletten to gange. Først efter fem minutter, hvor Martin Larsen slog en hård flad puck ind mod mål, som Brinkman glimrende styrede ind. Odense-angriberen gjorde næsten nøjagtigt det samme, da Travis Hamonic efter et lille kvarter lagde pucken ind foran Seldrup.

Alt kørte faktisk på skinner for fynboerne, indtil Kristian Jensen leverede en gevaldig fejlpasning i egen zone. Ludvig Stenlund var på plads for Esbjerg, sagde tak for gaven, og lagde pucken i kassen. 2-1 til Odense efter 20 minutter, og det skulle lynende hurtigt ændre sig i begyndelsen af midtperioden.

Fynboerne begyndte i powerplay og sikke en start, Paul Thompsons mænd leverede. Michael Keränen skød på mål, Seldrup troede han havde blokeret, men pucken sneg sig ind til 3-1. Der var ikke engang spillet et minut af anden periode, da Kristian Jensen satte 4-1-pucken.

Bulldogs fortsatte med at klø på og udnytte momentum. Gæsterne var helt møre, Justin Hamonic skød på mål og ramte overliggeren. Sebastian Ehlers var på pletten, der var blot spillet 23:24 minutter og det lignede en stensikker Odense-sejr.

Esbjerg-mandskabet virkede rådvildt og usammenhængende, men brød alligevel tilbage i kampen i slutningen af anden periode. Philip Schultz var på stikkerne inde foran Fredrik Bergvik og fandt en løs puck til 5-2 i Odense-favør.

Og samme Schultz skabte lidt spænding om det hele, da han med tre minutter igen fik reduceret endnu engang. Var det begyndelsen til et stort Esbjerg-comeback i den her ganske uforudsigelige serie?

Det bølgede frem og tilbage i begyndelsen af tredje periode, og endnu engang eksploderede kampen inden for få minutter. Esbjerg fik jaget en skræk i livet på hovedparten af de blot 1323 tilskuere med en reducering til 4-5. Josh Winquist fik spillet sig helt ind i serien med sin reducering, men blot et minut senere fik Kristian Jensen fremtvunget et straffeslag.

Det eksekverede Michael Keränen ved at lave en ”Peter Forsberg”, som vist fandt sin inspiration fra Kent Nilsson – en endnu ældre og også legendarisk svensker. Keränens scoring var en lækkerbisken, da han med en ”omvendt baghånd” lagde pucken ind bag Seldrup.

Den er ikke set før i Odense.

Esbjerg pressede på i slutfasen, hvor Odense fik en udvisning, men før gæsterne for alvor fik sat tryk på Bergvik, scorede Jonathan Brinkman sit tredje mål på aftenen. 7-4 til Odense og nyt drama på fredag i Esbjerg.

Aalborg kæmpede sig til en smal sejr mod Rødovre TRE SPILLEDAGES KARANTÆNE til Alexis Binner, Herning Blue Fox