Continental Cup-triumfen var sæsonens højdepunkt for SønderjyskE-supporteren Vickie Maria Gripping i en sæson, hvor Rungsteds Jon Lee-Olsen også gjorde et stort indtryk på hende

Hvad var din bedste ishockeyoplevelse i sæsonen 2019/20 og hvorfor?

Det var uden tvivl Continental Cup triumfen. En helt igennem fantastisk weekend, hvor holdet spillede det bedste hockey i sæsonen. Selvom mange af spillerne individuelt viste sig frem på bedste vis, var det holdet der gjorde forskellen - alle kæmpede og stod op for hinanden.

Hvem var den bedste spiller for din klub i grundspillet og hvorfor?

Efter en stille og lidt anonym start synes jeg i den grad af MacGregor Sharp fra omkring midt november trådte i karakter. Kaptajnen fik samlet sit hold, tog ansvar og gik forrest.

Hvordan vurderer du din klubs indsats og hvad skal forbedres til den kommende sæson?

Jeg synes sæsonen startede lidt svingende, det var som om at man ikke formåede at holde koncentrationen i alle 60 minutter. Men det fik man styr på og sammen med en god portion selvtillid spillede holdet, så mange lyseblå hjerter begyndte at drømme gyldne drømme og de drømme blev ikke mindre efter CC-titlen.

Det er svært at sige, hvad der skal forbedres, da alt jo skal ses i en helhed. Men jeg kunne godt tænkte mig, at man i næste sæson går decideret efter en målscorer til holdet, én som man ved er god for min. 1 point pr. kamp og som selv kan afgøre en kamp. Som da f.eks. Cory Quirk eller Harrison Reed spillede i lyseblåt.

Hvilken spiller fra de andre klubber har du nydt at følge og hvorfor?

Den spiller der har gjort størst indtryk på mig fra de andre klubber er Rungsteds Jon Lee-Olsen. Sikke et mod han viste ved at stå frem og stå ved sig selv i sådan en macho-verden, som ishockey også er. Det kan man kun have respekt for.

Sæt din All Star-kæde - (målmand, to backer, tre forwards) for grundspillet - alle klubber. 

Målmand:
Nicolaj Henriksen
Jeg synes at vi i SønderjyskE har ligaens bedste målmandsduo. Før sæsonen var der en 1.målmand og en 2.målmand, da Galbraith blev skadet lå alt presset på Henriksen, men han levede fuldt ud op til det og var en stor del af, at CC-titlen blev lyseblå.

Backs:
To mand skiller sig ud fra alle andre -  Mike Little, SønderjyskE og Anders Krogsgaard, Aalborg

Man fornemmede allerede tidligt på sæsonen, at Little var en rigtig god signing og han har holdt sit høje niveau sæsonen igennem. Derudover er han den spiller med mest istid overhovedet i ligaen.

Man har altid vidst at Krogsgaard var en god back, men han har i den grad har fået sit gennembrud i denne sæson, hvilket kontrakten i DEL i næste sæson jo også vidner om.

Forwards:
Der mange om buddet - men jeg går med: Lasse Lassen, Herning, Brett Thompson, Herlev & Thomas Spelling, Aalborg

Tror det kom som en overraskelse for mange, at Lassen stopper sin aktive karriere nu. Men man må sige at han slutter på toppen: 27 mål og 20 assists i 45 kampe og en evig uro i sin modstanders bagerste kæder.

Herlev har i denne sæson drillet mange af de "store" hold og det skyldes ikke mindst Brett Thompson. Han er manden der selv kan afgøre kampe, når det brænder lidt på.

Efter at have været gået lidt i stå inden sit klubskifte til Aalborg for 2 sæsoner siden, viser Spelling igen sin målnæse og sit elegante spil frem.

Beskriv savnet af slutspilshockey her i foråret med dine egne ord. 

Som ishockeyfan glæder man sig altid helt vild til forårsmånederne, hvor hele sæsonen kulminerer. I år udeblev kulminationen og det føles tomt og uforløst. Det ene øjeblik stod man i hallen og heppede og i det næste øjeblik var sæsonen ovre, de danske spillere gik på ufrivillig ferie og importsene rejste hjem.

Det er en mærkelig og surrealistisk fornemmelse, men det er sådan det er og det vigtigste er at vi alle kommer godt igennem det her og så kan vi glæde os endnu mere til at den nye sæson går i gang igen.


Der Nordschleswiger: Mike Little har skrevet under for yderligere to sæsoner i SønderjyskE BAUER sadler om - er gået fra ishockeyudstyr til værnemidler