- Sammenlignet med sidste år har vi et hold som er langt hurtigere og knap så tunge og fysisk stærke som de har været tidligere, siger Esbjerg-fan Sabine Egholm Jensen, som på bare fire sæsoner har fundet stor kærlighed til ishockeyen

Du er ny person i Metal Ligaens fanpanel. Hvor længe har du set ishockey og hvorfor holder du af lige netop din klub?
Jeg har egentligt kun set ishockey de seneste fire sæsoner, altså siden 15/16-sæsonen. Men derefter har der også kun været fart på mit ishockeyeventyr.
Jeg nåede at se lidt over to tredjedel af sæsonen 15/16, før jeg til sæsonstart 16/17 var så heldig at få tilbuddet om at blive Fan Ambassadør for Esbjerg under CHL. Kort efter fik jeg en "stilling" som skribent for et dansk ishockeymagasin og året efter fik jeg så en stilling som Local Reporter under CHL. 

Sporten fanger bare, jeg har altid været hende, der synes fodbold var kedeligt og at piber de over de mindste ting - og at håndbold gik alt for hurtigt: Du kan kigge væk et øjeblik, og så er der ellers scoret 10 mål. Hockeyen er en kontaktsport, hvor jeg bare slapper totalt af når jeg kommer ud i hallen. Det er fascinerende fordi det er så tempofyldt og intenst. Der sker en masse på isen, og jeg elsker, at en kamp aldrig er afgjort, før den er fløjtet af. 
Hvordan ser du tilbage på sidste sæson?
Det var en spændende sæson, vi fik et mesterhold, de færreste nok havde forventet i starten af sæsonen, til trods for, at Rungsted faktisk havde en fornuftig sæson hele vejen igennem, havde de færreste altså set den komme.
Esbjerg var sidste sæson ikke et hold hvor tingene kørte, der var imports som ikke levede op til forventningerne, og det sociale virkede heller ikke til at være internt imellem spillerne. Det lignede aldrig rigtigt et hold som skulle spille med om et mesterskab, så jeg blev derfor ikke overrasket over et nederlag i kvartfinalen.  
Hvilken spiller glæder du dig mest til at opleve på dit hold i den kommende sæson?
Som Esbjerg-fan har man meget at glæde sig til. Normalt kan man meget hurtigt komme til at "dømme" truppen, men vi har i år en trup som virkelig viser sig fra den gode side fra start. Vi har fået nogle superdygtige spillere, som bare virker til at kunne sammen fra start, hvilket giver et hold som bare snakker rigtig godt sammen.
Esbjerg har ry for at have en sløv opstart og så komme efter det sidst på sæsonen, sådan tror jeg bestemt ikke det kommer til at være i år. 
Vi har nogle super dygtige unge drenge i Andreas Grundtvig (22), Mathias Seldrup (43) og Jeppe Vinther (69), men også hentet nogle dygtige danske drenge, når man kigger på Valdemar Ahlberg (19) og David Madsen (23), som jeg tror vi skal holde rigtig godt øje med denne sæson. Kigger man på imports tror jeg vi har fået hentet nogle dygtig drenge hele vejen igennem, men at vi specielt kommer til at lægge mærke til spillere som Brett Welychka (9), Trevor Cheek (39) og Zach Pochiro (13). 
 
Hvilken dansk drømmespiller - fra de andre Metal Liga-klubber - ville du helst se på dit hold og hvorfor?
Det er svært at svare på, men det er vidst ingen hemmelighed, at vi er kede af at miste drenge som Felix Scheel og Anders Krogsgaard, dog tror jeg kun det er til gavn for en som Krogsgaard at komme ud i en anden klub.

Men det er altså heller ikke til at komme uden som en som Thomas Spelling som suverænt var dansk topscorer sidste år. 
Du glæder dig til, at Metal Ligaen begynder igen, fordi...
Sammenlignet med sidste år har vi et hold som er langt hurtigere og knap så tunge og fysisk stærke som de har været tidligere. Så det bliver super spændende at lære et nyt hold, men også en helt ny spillestil at kende. Og så har jeg bare en rigtig god fornemmelse af dette års hold, og tror på at Esbjerg i år har en god chance for at spille med om medaljerne.

Og så glæder jeg mig bare til at se, hvor de andre hold har valgt at lægge deres fokus med lige netop deres hold. Jeg tror på, der igen vil blive rodet lidt rundt i ligaen, og nogen vi ikke lige forventer det er med i toppen. 
Hvad er det bedste ved at gå til ishockey i Danmark? 

I takt med hallerne bliver opdateret eller bygget på ny, bliver forholdene efterhånden rigtig gode i de danske haller. Og derfor bliver det også federe og federe at komme rundt i de danske arenaer. 

Jeg har selv - da jeg var under uddannelse -  brugt rigtig meget tid på at skrive opgaver og kigge på hvad vi i Danmark egentligt kan gøre for at ishockeyen får mere opmærksomhed og bedre forhold for dens fans. Jeg synes allerede, vi er godt på vej og det bare på de fire sæsoner, jeg har fulgt med. er blevet bedre at være ishockeyfan.

Vi har hold som er rigtig gode til at indrage fans i diverse indsamlinger, støtte mange gode formål rundt omkring, og lave arrangementer for deres fans, så de får lidt mere ud af at tage til ishockeykampene. Så skal der bare ses en masse fed ishockey. da der i år virker til at været hentet en hel masse dygtige spillere i klubberne Danmark rundt. 

VIDEO: Simon Grønvaldt efter Herlev-Esbjerg GALLERI: Flotte billeder fra Herning-Rungsted