Mai Mikkelsen blev første gang introduceret til live-ishockey på en date - det forhold holdt ikke, men det gjorde forholdet til ishockeyen til gengæld

Mai Mikkelsen er Aalborg Pirates-fan, og har haft sæsonkort i de seneste fire år. Første gang hun blev introduceret til ishockey var på en date, hvor hun blev serviceret med både en siddeplads ved siden af F-tribunen, øl og popcorn.

- Jeg mener, det var en kamp mod Esbjerg Energy, hvor Aalborg Pirates tabte 1-3. Min date havde forinden vist mig nogle klip fra NHL, men jeg blev først forelsket i ishockeyen da jeg oplevede stemningen i hallen. Allerede ved optakten til kampen, hvor spillernes navne bliver råbt op, startede min beruselse.

- I starten af kampen havde jeg svært ved at følge pucken, men det fangede jeg hurtigt. Jeg blev bjergtaget af larmen i hallen, sangene, trommerne og det sus der går gennem publikum, når der skydes på mål. Brølet, da Pirates scorede mål, var helt vildt, husker Mai Mikkelsen.

- Jeg fik kuldegysninger og sug i maven når spillerne tacklede og bragede ind i banden. Farten og intensiteten holdt min interesse hele kampen og jeg oplevede at det faktisk betød noget for mig, at Pirates tabte kampen, selv om jeg jo ikke rigtigt var fan af holdet på det tidspunkt.

- Jeg var på flere dates og jeg slæbte ham faktisk med til min brors bryllup, men måtte til sidst erkende at jeg var mere forelsket i ishockey end daten, så efter et par måneder afsluttede jeg det. Daten holdt ikke længe, men ishockeyforelskelsen er vokset og blevet til et kærlighedsforhold, lyder det fra Mai Mikkelsen.

I dag går kun stadig fast til ishockeykampene i Bentax Isarena og har en lille hockeyklub med to veninder. Før kampen spiser de sammen, og brænder så meget for ishockeyen, at de også har hver sit favorithold i NHL. Mai Mikkelsen står gerne op midt om natten for at se Toronto Maple Leafs-kampe, selv om hun skal til forelæsning på universitetet næste dag.

- Desværre var jeg ikke til stede, da Pirates vandt mesterskabet sidste gang. Den dag holdt jeg foredrag på Falster, og sad i et tog på vej hjem og fulgte kampen på mobilen. Jeg heppede højlydt undervejs og fældede vist en tåre, da slutfløjtet lød og vi havde vundet, husker Mai Mikkelsen.

Hun elsker ishockey og elsker at introducere andre for stemningen i Bentax Isarena.

- Jeg har haft min døve far med til en kamp, som han ellers ikke har været til i 46 år. Han endte med at slukke høreapparatet på grund af larmen, fortæller Mai Mikkelsen.  

- Min nevø fra Skive udtrykte i sidste sæson ønske om at komme med til en kamp, efter jeg passioneret havde fortalt om Pirates. Jeg tog ham med til kampen, hvor vi vandt over Odense Bulldogs med 3-2. Allerede 14 sekunder inde i kampen udbrød han: Det her er fedt Moster! Jeg kan allerede nu sige, at jeg gerne vil med en anden gang, lyder det fra Mai Mikkelsen.

Hun belønnede naturligvis Noah (på billedet) med en kasket.

Men hvordan har Mai haft det med ishockey i Coronasæsonen?

- Det er svært. Jeg har hockeyabstinenser, men situationen er nu engang, som den er - og vi får det bedste ud af det. Jeg ser alle de kampe, der bliver sendt i TV, men ærgrer mig over, at det ikke er flere. Liveopdateringerne er blevet min bedste ven. Det er ikke som at være der selv, men alligevel dejligt at følge kampen på den måde. Jeg synger sammen med mine to veninder, hver gang Pirates scorer - også selv om vi sidder hjemme i stuen.


SKARPE BILLEDER fra kampen mellem Odense og Rungsted Simioni savnede Sønderjysk vilje til sejr