Verdens største liga klar til at gå langt for ikke at spilde et næsten færdigt grundspil

Mens samtlige andre af fleste af verdens ishockeyligaer HAR sagt farvel til sæsonen 2019/20 før tid - lige bortset fra Hviderusland, der nåede at spille færdig - så afventer verdens største liga NHL stadig muligheden for at få afviklet turneringen 2019/20. Så meget, at det faktisk kan flytte på sæsonen 2020/21, HVIS NHL får lov at komme i gang sidst på sommeren eller først på efteråret 2020.

Det skriver TSN's normalt stærkt vidende "insider" Pierre LeBrun, der som oftest ikke kommer ud med rygter uden hold i virkeligheden.

På Twitter skriver LeBrun, at NHL er villig til at udsætte starten af næste sæson (20/21) til november for at afslutte denne sæson (2019/20), hvis muligt endda med sommerkampe for at afslutte 19/20-sæsonen.

NHL vurderer, at ligaen kan spille en fuld sæson (20/21) startende i november, hvis man annullerer klubbernes bye week (alle hold har en uge uden kampe) og All Star-kampen i næste sæson og spiller playoffs helt hen i sent juni 21. 

NHL nægter altså at opgive de næste 70 kampe i grundspillet, som allerede har været afviklet, og det har været på tale at spille den resterende del af grundspillet i en og samme arena "ude på landet", hvor der ikke så mange Corona-smittede. Staten North Dakota har været nævnt som et muligt spillested. Det vil dog kræve et kæmpe logistisk arbejde til for eksempel i forhold til hotelkapacitet og smittekontrol. 

Spændende, hvordan NHL kommer videre, eftersom ligaens ageren i de kommende måneder uvægerligt vil få tråde til at løbe hele vejen ned i den øvrige ishockeyverden - både i Nordamerika og Europa. Flere af de danske spillere er rejst hjem til Danmark for at afvente situationen. 


KHL-Larsen, Pistilli og Sune Hjulmand topscorere i Esbjergs trøjeauktion RETRO: Frits’ ”Dream Team” var noget helt specielt