Her er ni "klub-spidser", der har domineret i den første del af sæsonen

Metal Ligaen har spillet godt og vel en tredjedel, og det er tid til at gøre en mere lille status.

I forvejen har vi kåret efterårets A-kæde for både danskere og udlændinge, og nu tager vi den dominerende spiller klub for klub. Først i dansker-kategorien.

Herning Blue Fox: Vel ingen, der rigtig kan komme op på siden af Mathias Bau, der også kom med på efterårets hold. Han er her, der og allevegne og pisker point ind på kontoen. Det er blevet til 21 point i 16 kampe og holder Bau sig skadesfri, ligner han et godt bud på en ligatopscorer og VM-spiller.

SønderjyskE: William Boysen tabte til kædekammeraten Nikolaj Krag-Christensen på marginaler i kampen om at komme på efterårets hold. Her sætter vi til gengæld William Boysen ind som bedste dansker hos SønderjyskE, så får den tidligere Rungsted-spiller "den titel". Boysen har ligesom kollegaen noteret sig for 18 point (9+9), men er bedre i plus/minus (+9) end Krag-Christensen. William Boysen er virkelig vokset i sin tid i Vojens.

Odense Bulldogs: Radim Piroutek begynder at ligne en kommende dansk liga-profil. Han er på kurs mod 32 point i denne sæson, hvilket i givet fald vil være rekord for karrieren. Han er lynende god på skøjterne og leverer altså også nu afslutninger af meget høj kvalitet. Stærk sæsonstart efter skiftet fra Frederikshavn. 

Aalborg Pirates: Igen en lejlighed til at fremhæve den kontinuitet, som Tobias Ladehoff har fremvist efter gennembruddet i sidste sæson. Ladehoff er arbejdsom, stærk på pucken og meget, meget giftig inde foran mål. Otte scoringer og 11 assister er facit hidtil, og intet tyder, at Ladehoff stopper der.

Esbjerg Energy: Det er danskerne, der har domineret i Esbjergs angreb i denne sæson, hvor en række udenlandske spillere ikke har levet op til forventningerne. De to Rødovre-drenge Grundtvig og Schultz deler førstepladsen på topscorerlisten, vi snupper Andreas Grundtvig som "efterårets danske profil" hos vestjyderne på grund af en virkelig flot sæsonstart kombineret med syv scoringer (og ni assister). 

Herlev Eagles: Det ville være oplagt at bringe topscorer Asperup i spil, men han har også haft en række ærgerlige kampe med udfald, selv om han til sidst viste sine kvaliteter mod Rødovre. I stedet smider vi Victor Cubars ind på isen. Cubars leverer stort set altid en kæmpe indsats, og han er altså begyndte at producere ret fint efterhånden. 13 point giver ham allerede nu den bedste Metal Liga-sæson nogensinde, flere kommer til at vente.

Rungsted Seier Capital: Der er ikke vildt mange lyspunkter på danskersiden hos Rungsted, men man kan sige om Lucas Andersen, at han har gjort, hvad han har købt ind til. Angriberen har lavet 17 point i 17 kampe og et point i snit er helt tilfredsstillende. Og vi ved, at Andersen under de rette omstændigheder er i stand til komme over et point i snit. Det gode for Rungsted er, at mange danskere slet ikke har leveret til "potentialet" endnu. Der er med andre ord masser at hente for Hjalmarssons tropper.

Frederikshavn White Hawks: Rasmus Søndergaard har fået noget af en revival i denne sæson for Frederikshavn. Han var ikke Jari Pasanens favorit, men Søndergaard har under Pelle Hånberg arbejdet sig fuldstændig ind på holdet hos White Hawks igen. Han spiller omkring 20 minutter pr. kamp og arbejder bundsolidt defensivt. Ikke nogen pointjæger offensivt (0+2), men meget stor cadeau for at være "kommet igen" i en sen alder.

Rødovre Mighty Bulls: Jonathan Brinkman begyndte lidt skidt på sæsonen med en række tunge defensive fejl, men afsluttede meget, meget stærkt før pausen. Brinkman har lavet ni point i de seneste seks kampe, og skal Rødovre noget som helst i retning af slutspil, skal han fortsætte de takter. Han har klassen til det. 


OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-SønderjyskE Martin Larsen blokerer flest skud af alle