Der er spændende navne overalt i Metal Ligaen - og flere store danske navne på vej ind. Metalligaen.dk's redaktør Michael Søvsø har kigget på en mand pr. klub

Det vrimler med det, man kan kalde for store nye danske navne - måske endda i nogle tilfælde "stjernenavne" af høj kaliber - og med dansk pas i den kommende sæson af Metal Ligaen. Vi kigger på en fra hver klub - en ny af slagsen, hvis muligt - som vi glæder os til at se. 

Og vi begynder nedefra - i forhold til sidste sæsons placeringer - i den her omgang. 

Odense Bulldogs har ikke hentet voldsomt mange nye danskere ind, men en af dem er Jeppe Holmberg, der har været meget generøs og åben med sine flotte og ærlige beretninger omkring store psykiske problemer. Kæmpe respekt til Holmberg, der heldigvis er at finde i Metal Ligaen igen, og han kommer altså med et flot cv.

Holmberg har den fordel, at han kan bruges stort set på alle pladser, og det har foreløbig bragt ham til hele tre danske mesterskaber - to med Esbjerg og et med Aalborg. Flot dansk statistik, der suppleres op med Division I-spil i Sverige, hvor det i perioder også gik ganske fint. Finder han topformen, er han solid forstærkning i Odense. 

Rødovre Mighty Bulls sluttede på ottendepladsen i fjor og træner Thor Dresler har været "på rov" efter spillere, som han tidligere har haft under sine vinger. En af dem er Oliver Kjær, der efter sin tid i Esbjerg har været en tur over Atlanten. 

Han lavede glimrende 50 point i 42 kampe, og efterlod meget tilfredse ledere og trænere i Fairbanks Ice Dogs i NAHL, skulle man tro de lokale medier. Nu er Kjær tilbage i dansk ishockey og med et lærerigt ophold i Nordamerika, er det tilladt at stille forventninger til den talentfulde forward.

Hos Herlev Eagles har man skiftet et par danske backer ud. Benjamin Mauritzen og Magnus Povlsen er kørt til Rødovre for at fortsætte, mens Lasse Mortensen er drevet den anden vej og Daniel Baastrup-Andersen er kommet ind fra Odense. 

Netop Daniel Baastrup-Andersen fik mange minutter for Odense i sidste sæson og masser af tid i egen zone og til at øve forsvarsspillet. Det gjorde til tider formidabelt, og hverken indsats eller defensiv formåen, kan der pilles ved hos ham. Spørgsmålet er nu, om han offensivt kan lægge til og vise yderligere facetter af sit glimrende spil.

Esbjerg Energy har hentet Thomas Lillie ind som ny mand i buret. Lillie har allerede et dansk mesterskab med Rungsted på sit cv, og behøver egentlig ikke bevise sig yderligere. Var på vej ind i god form, da coronaen brød ind, og hvem ved, om han havde leveret endnu et stærkt slutspil. Spændende konstellation med en konkurrerende finsk målmand.

Lillies mål må være at vinde den duel og derefter gå efter en plads i den kommende VM-trup i kamp med de mange dygtige danske målmænd, der efterhånden er i Metal Ligaen.  

Frederikshavn White Hawks har stadig ikke offentliggjort en kontrakt med Jesper Jensen. Men det er svært at se, at han lander andre steder end i Vendsyssel.

Allerede i kampen mod Aalborg sidste weekend havde han "C" på biusen og viste sin store spilintelligens frem. Tænk, at en spillere der for nogle sæsoner siden dominerede for Brynäs i SHL, er tilbage i den danske liga. Et kæmpe scoop for både Frederikshavn og Metal Ligaen - både på og udenfor isen. 

Nichlas Hardt i Metal Ligaen virkede for et par år siden ikke som nogen realistisk tanke. Men 18. september spiller Hardt i Rungsted-trøjen sammen med tre andre svensk-baserede spillere hos Rungsted.

Hardt har haft et par lidt blege sæsoner i det svenske, men finder han topformen, går han formentlig ind og dominerer som en topimport. Men i Hardts tilfælde - og flere andres (Jesper Jensen eksempelvis) - bliver det virkelig interessant at se, hvor meget han kan rykke i Metal Ligaen. 

SønderjyskE har hentet Yannick Vedel i Odense, og Vedel er en mand, der er afhængig af sin egen motivation. Den skal han nok få pisket ind hos Mario Simioni og så kan Vedel hurtigt blive en yndling hos tilskuerne i Vojens, der vil elske hans enorme indsats, som Vedel altid viser, når han er i form og har hovedet med. En af ligaens gode mænd i boxplay, der sagtens kan blive en gevinst med sit arbejdsraseri og nu og da også en ganske stor målfarlighed. 

Hos Herning Blue Fox er der naturligvis flere at vælge imellem. Men i undertegnedes øjne er Mathias Bau den mest interessante. Han har trods alt været inde omkring training camp i Washington Capitals og troede på sin NHL-chance helt frem til den forfærdeligt milt-skade ved VM i 2018. 

Bau er formidabel til at holde på pucken og afslutter samtidig fremragende. Herning får en ny Jonne Virtanen, der formentlig er en bedre ishockeyspiller, men Bau skal selvfølgelig op i niveau efter en lidt sløj omgang i Østrig i fjor. 

Det siger meget om Aalborg Pirates stærke stamme af danskere, at der næsten ikke har været behov for at hente danske spillere ind til truppen. SønderjyskE's Daniel Madsen er flyttet til byen på grund af kærestens studier, og det er ikke mand, Aalborg smider ind i de to første kæder. Til gengæld kan Pirates altid regne med Madsens indsats i tredje- eller fjerdekæden, hvor han i perioder gjorde det formidabelt hos SønderjyskE i sidste sæson. 

Ikke mindst i Continental Cuppens finaleserie, hvor han var med til at skabe den nødvendige bredde, der skulle til for, at SønderjyskE kunne matche de tunge modstandere fra Nottingham, Grodno og Krakow. 

 


Esbjerg spiller med to nordamerikanere i aften Rungsted beder tilskuerne om at bære mundbind i morgen