Metal Ligaens redaktør Michael Søvsø peger på en målmand, to backer og seks forwards, som publikum kan glæde sig til at opleve i den kommende sæson

Klubberne er gået i gang med træningen og testkampene frem mod den kommende sæson, og vi har fået vældig mange interessante navne ind i trupperne. Også en del nye imports. Her kigger vi på ni spændende navne - en fra hver klub - som kan levere "impact" når Metal Ligaen - forhåbentlig - går i gang 18. september. 

Aalborg Pirates: Lidt friskhed skal vi selvfølgelig have hos nordjyderne og her tror vi på Carl Neill som en markant skikkelse på blå linje i den kommende sæson. Et muskelbundt, der vejer 98 kilo fordelt på kun 185 centimeter, og en mand, der var kaptajn i sin juniortid i de bedste canadiske ligaer.

Han har været fire sæsoner Usports-Ligaen i Canada og spillede sig i 2018/19-sæsonen ind på det canadiske universitetslandshold. En højreskytte, der også har opnået flere All Star-valg i sin tid i den canadiske uni-liga og på den måde ligner hans "mønster" mange af de spillere, Aalborg har hentet de seneste sæsoner.  

Herning Blue Fox: Ingen nye imports hos Herning - indtil nu - i den kommende sæson. Men lad os så pege på en af de mest iøjnefaldende spillere i hele Metal Ligaen i sidste sæson. Cam Brace i de sidste to tredjedele af sæsonen stærkt kørende i kæden med Lasse Lassen og Jonne Virtanen.

Brace endte på 55 point i 46 kampe, og han var ombejlet af mange europæiske klubber fra større ligaer allerede, inden sæsonen var ovre. Påstanden er, at han ikke havde spillet i Herning, hvis Coronaen ikke var kommet. Nu er han inde i Hernings spillestil, kender de store isflader og omgivelserne. Brace bliver en af Metal Ligaens store profiler i den kommende sæson. 

SønderjyskE: Cam Brown er efter de første bulletiner en meget hurtig mand på skøjterne. Han spiller sin første sæson i Europa og skal naturligvis lige have brug for at falde til.

Men referencerne og kommentarerne fra hans tidligere klubber tyder på, at SønderjyskE godt kan have gjort et scoop med den lille center, der tidligere i karrieren har været kaptajn på det velrenommerede University of Maine. Cam Brown var suveræn topscorer for Wheeling Nailers i sidste sæson. En spændende type, der formentlig falder i SønderjyskE-publikummets smag. 

Rungsted Seier Capital: Målmand Cristopher Nihlstorp var stærkt kørende i sidste sæson for Graz 99ers. Nu fik han pludselig muligheden for at spille sammen med en af sine bedste venner, Mattias Persson, i Rungsted. Nihlstorp er fyldt 36 år, men føler sig stadig frisk og på toppen, har han betonet i flere interviews. 

Han er i den grad en spændende spiller at få ind i Metal Ligaen. Han nåede ikke helt ind i NHL, men står altså med to svenske mesterskaber på sit cv, og har endda vundet Calder Cup med Texas Stars. Det MÅ jo være en klassemålmand, der kommer ind der. 

Frederikshavn White Hawks: Vi peger på Oleg Yashin som en yderst spændende aktør. Den nye russer er formentlig ikke noget teknisk vidunder som sin makker Aleksandr Bumagin. Den fysiske styrke skulle være Yashins force, og der synes at være del snik-snak på de sociale medier om, at Yashin ikke er det store tilsæt trods sine næsten 300 kampe i KHL.

Dertil er der bare at sige: Man spiller ikke 300 kampe i KHL, hvis ikke man har en vis klasse. Det er muligt, at Yashin har gjort det med fysisk styrke, men den kan skabe plads til Bumagin i et spændende russisk makkerskab. 

Esbjerg Energy: Nøjagtig som ovennævnte Cam Brown hos SønderjyskE gjorde Brady Shaw et yderst stærkt indtryk i ECHL i sidste sæson. Shaw var den absolut stærkeste spiller hos Fort Wayne Komets, og hans 62 point gjorde ham til den syvendebedst scorende i hele ligaen. Han ligner et stærkt tilsæt hos Jason Jaspers mandskab. 

Shaw er først trådt ind på den "større scene" i ECHL i de seneste to sæsoner, og ligner en mand i konstant fremgang i de her sæsoner. Kan han fortsætte trenden hos Esbjerg?

Herlev Eagles: Her er masser af nye svenskere i truppen, og det er mestendels ubekendte for danske tilskuere. Men i Allsvenskan og Division I i nabolandet har man stor respekt for det arbejde, der bliver gjort i den smålandske traditionsklub Troja-Ljungby. Og her har Herlev hentet to af de bedste spillere. En af dem er Mattias Åkesson.

Den 31-årige angrebsallrounder har spillet hele sin karriere i Troja, og han er sulten efter at komme ud og prøve sig af. Han kunne sagtens være en type, der med en mere offensiv rolle kunne eksplodere som for eksempel Skinnars og Lindqvist-Hansen gjorde i fjor. Glimrende 41 point i 40 kampe i sidste sæson i Division I-grundspillet.

Rødovre Mighty Bulls: Her snyder vi også lidt og peger på en spiller, der har været i Metal Ligaen tidligere. Brett Welychka viste sig måske ikke at være superstabil i Esbjerg i sidste sæson, men var til gengæld også rigtig stærkt kørende, når han var i form. Han lavede otte mål og 29 point i 46 kampe, måske ikke imponerende, men nok til at Thor Dresler har analyseret sig frem til, at Welychka kan få en endnu større rolle i Rødovre i den kommende sæson. 

Dresler stoler på at Welychka kan blive en leder på Rødovre-holdet, og Mighty Bulls-ledelsen taler om en spiller fra en højere hylde end normalt. Store forventninger til den tidligere kaptajn for Carleton University i Usports-ligaen. 

Odense Bulldogs: Der er dømt nordamerikansk i Odense i den kommende sæson, hvor træner Marc Lefebvre har fået hjemmel til at hente spillere ind, som han er rendt ind i tidligere i karrieren. Lefebvre har derfor en nogenlunde idé om, hvordan hans nye spillere kan og skal agere, og det bliver spændende at se, om han har ramt korrekt med backen Cody Donaghey. 

Donaghey skulle med Lefebvres ord være en stærk, offensiv back, som altså også tager pæne tal med fra to sæsoner hos Orlando Solar Bears. Han ligger til 25-30 minutters istid i hver kamp og en yderst central rolle på Bulldogs-holdet. En stensikker førsteback, som det ser ud for øjeblikket. 


BILLEDER: ÅBEN TRÆNING hos Odense Bulldogs Spillere uden kontrakt må gerne spille testkampe