Dobbelt svensk mester og AHL-mester skriver under for Rungsted

Rungsted Seier Capital har skrevet en to-årig kontrakt med den 36-årige svenske topmålmand Christopher Nihlstorp.

Klubben skriver følgende i sin pressemeddelelse: 

Det er en lang og meget flot karriere som den nye svenske ankermand tager med sig til Rungsted.

Efter sine ungdomsår i Malmö Redhawks, blev han rykket op på SHL holdet i 2002, og debuterede i den bedste svenske række i 2003.

Efter nogle år i Malmö lavede Nihlstorp det "forbudte skifte" til Malmös ærkerivaler fra Rögle, og herefter gik turen til Färjestad hvor han vandt sit første svenske mesterskab i 2011.

I 2012 blev det belønnet af den svenske landstræner, der tog Christopher med som en del af det svenske VM-hold.

De flotte resultater i SHL fik Dallas Stars til at vise interesse, og turen gik over Atlanten til det amerikanske NHL hold. Det blev ganske vist "kun" til 6 kampe i NHL over to sæsoner, men i 2013 vandt Christopher Calder Cup (AHL) med Texas Stars.

Växjo Lakers fik lokket den store målmand tilbage til SHL i 2014, og i 2015 blev det til endnu et mesterskab i SHL.

Fra 2016 til 2019 vendte Nihlstorp tilbage til sin barndomsklub Malmö Redhawks, mens han i den seneste sæson optråde for Graz 99ers i EBEL, hvor han var en af ligaens bedste målmænd.

. Vi har længe talt med Nihlstorp omkring et skifte til Rungsted, og vi er selvfølgelig meget glade for det hårde arbejde der er gået forud, har udmundet sig i en aftale for de kommende to år fortæller Rungsted Seier Capitals-direktør Thomas Friberg.

- Jeg er overbevist om at vi med Christopher i mål, har fundet en stærk ankermand at bygge holdet op omkring i de kommende år.
Selvom han efterhånden er blevet 36 år, så holder Christopher fortsat et meget højt niveau, siger Thomas Friberg.

Christopher Nihlstorp lægger heller ikke skjul på at Rungsted Seier Capital var førstevalget til de kommende sæsoner:

- Jeg kender Mattias Persson rigtigt godt, og han har længe gået og stukket til mig, og sagt jeg skulle komme til Rungsted. Mattias har kun fortalt gode ting om organisationen, og derfor har mit fokus de seneste måneder været at finde en løsning med Rungsted.
Det passer mig utroligt godt at jeg kan blive boende i Malmö, og pendle sammen med Mattias og Marcus.

Christopher Nihlstorp foreslog at han skulle spille med nummer 90 på ryggen, men her nedlagde Mattias Persson veto, og derfor beholder Nihlstorp nummer 41, som han har spillet med de seneste mange år.


SØNDERJYSK FANFORMAND klar til gigantisk rundtur CHL: Aalborgs og SønderjyskE's kampe er lagt fast