Det er ulovligt at spille på "kreditors regning", siger ejeren af Norges største klub

Over hele Europa afventer man spændt, hvordan der kan spilles ishockey i den kommende sæson. Således også i Norge, hvor der foregår nøjagtig de samme diskussioner og betænkninger som i Danmark. I Norge er der naturligvis også debat om, hvor mange mennesker, der måske kan lukkes ind, når turneringen begynder igen. 

Og bliver grænsen 500 tilskuere, som der tales om i Norge, bliver det uden den absolut største klub, Stavanger Oilers, der vandt grundspillet suverænt i fjor og trænes af Todd Bjorkstrand. 

- Hvis vi skal spille med 500 tilskuere bliver det helt sikkert en liga med ni hold og uden os. Det er helt enkelt: Vi driver et A/S, og det kan vi ikke drive for kreditors regning (altså med underskud). Det er ulovligt. Vi kan ikke starte med 500 tilskuere på tribunerne, siger klubejer Tore Christiansen til vg.no.

- Jeg tror ikke, vi får lov at starte turneringen med flere end 500 tilskuere i september. Jeg håber og tror, at seriestarten bliver udsat til oktober/november, forhåbentlig også med tilladelse til at hente mere end 500 tilskuere ind, siger klubejer Tore Christiansen til avisen VG. 

- Vi har ikke lyst til, at sporten skal ødelægge begrænsning af smittespredning. Vi vil ikke lægge pres på for at tingene skal i gang. Det vigtigste er at få kontrol over pandemien, men på den anden side kan vi ikke drive lovlig forretning med 500 på tribunerne, siger Tore Christiansen. 

Stavanger har mellem 2500 og 2800 indehavere af sæsonkort og godt og vel 12 millioner norske kroner i matchday-indtægter i løbet af en sæson, fortæller klubbens økonomiansvarlige i artiklen. 

 


SCHWEIZ: Nedrykning suspenderes i næste sæson i "Corona-solidaritet" DE GAMLE ÅRBØGER: Klubberne, der kunne have været - Furesøen