Sportschefen hos Herning Blue Fox har været en tur i Finland efter seneste tilsnit til Herning mandskabet. 26-årig sulten finne står nu klar til et særdeles spændende hockey-forår, skriver Blue Fox i en pressemeddelelse

Det snerper til hos de danske ishockeymandskaber før slutspillet, der starter i marts og ikke mindst forud for den kommende Metal Final4, hvor Herning er ét blandt de fire deltagende hold i årets turnering. Der er fortsat to importpladser hos midtjyderne, der nu besætter den ene med tilførslen af Liiga-spilleren Teemu Pulkkinen, der kommer fra Jukurit fra byen Mikkeli. 

Med rødder i klubben Blues’ ungdomsrækker nåede den nu 26-årige forward i sin junior tid masser af hæder, blandt andet i sæsonerne 2012-2015 opnåede han alt fra at være ligaens mest scorende og assisterende til at være slutspillets bedste spiller og afsluttende året efter med en plads på U20-ligaens første All Star hold.

Gennem de fire sæsoner og 208 kampe leverede han samlet 283 point og tilspillede sig dermed et scholarship hos Univ. Of Nebraska-Omaha i den amerikanske collegeliga.

Herefter gik turen tilbage til Finland og direkte til Jukurit og Liiga, hvor han ikke har formået at få istid nok til at følge op på en utroligt flot juniorkarriere.

Derfor fortsætter senior karrieren nu i den danske Metal Liga hos Herning Blue Fox, hvor sportschef Martin Struzinski håber at se ham udvikle videre på potentialet.

- Teemu er en super spændende spiller med et stort potentiale. Han har en god alder og kommer derfor meget sulten efter at vise kompetencerne frem. Han kommer til et meget kompetitivt hold, og skal være med til at presse konkurrencen om pladserne og vigtigst af alt at styrke bredden. Vi har været forskånet for alt for mange skader, men med mange flere kampe i sigte over de næste 4 måneder skal bredden styrkes”, forklarer sportschefen. 

- Sæsonen startede vi op med canadiske Chris Clapperton, som vi måtte sende tilbage grundet en skade. Ham har vi aldrig fået erstattet, men med Teemu Pulkkinen på plads og 1 import plads mere åben inden transferdeadline er vi fortrøstningsfulde ift. den endelige trup der skal stå klar til slutspillet, siger Martin Struzinski.


RETRO: Det stod i avisen: ”Han er AaBs næste landsholdsspiller” COVID 19 aflyser kampen mellem Odense og Rungsted