Odense tog alle tre point med hjem fra Frederikshavn, da de i eftermiddag var klart bedst set over alle 60 minutter.

Frederikshavn White Hawks – Odense Bulldogs 1-2 (1-1, 0-0, 0-1)

Odense tog en fortjent sejr i eftermiddagens enlige kamp i Metal Ligaen, da de sejrede 2-1 i Frederikshavn. Et hjemmehold der kunne spille sig på første pladsen med en sejr, men forpassede muligheden med sæsonens dårligste indsats.

Gæsterne kom også klart bedst ud til kampen, og ville ride videre på den optur de fik ved det store comeback i kampen mod Esbjerg. De bruste på med masser af skud mod Galansky i hjemmeholdets bur, og havde snor i begivenhederne i det meste af perioden.

Mathias Mølgaard måtte til tælling efter få minutters spil, men den tidligere White Hawks spiller var hurtigt tilbage på isen, efter et lægetjek i omklædningsrummet. Og her kunne han se 0-1 scoringen efter 11 minutter, da Lukas Bach Nielsen fulgte godt op på en retur, og mellem benene på Galansky, sendte han føringen fynboernes vej.

Det var ikke prangende det vi blev vidne til i første periode, og ingen skulle komme og sige at publikum blev forkælet. I øvrigt kun 912 tilskuere til dagens kamp, hvor et kamptidspunkt lørdag klokken 15:00, bestemt ikke passer ind i Frederikshavnernes weekendplaner.

Dem der var der, de så Christopher Frederiksen gøre det til 1-1, da han udplacerede Perhonen i gæste-buret. Radim Piroutek med fornemt oplæg, og Frederiksen i målscorerens rolle endnu en gang for vendelboerne.

Kort efter powerplay til hjemmeholdet, men det fik de ikke alverden ud af. I stedet blev det en giftig friløber til Mikko Virtanen, men finnen fik overplaceret sit skud. En Odense føring efter første periode havde været fortjent, men de måtte nøjes med 1-1 efter 20 minutter.

Det stod også 1-1 efter anden periode. Ikke alverden vi fik af målchancer i den midterste del af opgøret, hvor Eemeli Räsänens forsøg på overliggeren for hjemmeholdet var den farligste. White Hawks havde dog langt mere krudt i benene i anden periode, og havde overtaget Odense dominansen fra første.

Det startede ellers ikke godt i anden periode for høgene, da den finske back Elias Ulander måtte udgå. Han tog sig kraftigt til benet, og det så ikke godt ud da finnen humpede i omklædningsrummet. Sportschef Jari Pasanens skadesliste efter efterhånden længere, end den seddel han har med til den lokale købmand når der skal handles ind. Det er holdets sjette skade i truppen, og den tredje back der nu er ukampdygtig.

Det var også imødeset med stor spænding at Gorm Topholt i dag vendte hjem til Frederikshavn, for nu for første gang nogensinde at spille for udeholdet. Han er publikumsyndling i Frederikshavn, og det ændres der ikke på, uanset han i denne sæson har en anden trøje på. I blandt White Hawks fansene har han en stor stjerne, og de drømmer alle om at han en dag vender hjem. Indtil videre optræder han for Odense, og den sædvanlige fight fik vi at se fra ham i eftermiddagens kamp.

Mathias Mølgaard måtte i øvrigt også udgå i løbet af anden periode, og var åbenbart ikke helt klar efter sammenstødet i første periode med Niklas Pavel.

I begyndelsen af tredje periode fik hjemmeholdet chancen i powerplay. De første de havde fået i kampen havde ikke været noget at snakke om, og det var det her bestemt heller ikke. Usammenhængende og uden fart og idéer.

Hjemmepublikummet forsøgte dog det bedste de kunne med at bakke de lokale helte op, og der var også en lille skare af Odense fans, der havde taget den lange tur fra Fyn til Frederikshavn.

Fynboerne med en god dobbeltchance efter seks minutter af perioden, men Lukas Bach Andersen måtte se Galansky afværge i to omgange. Forståelig ærgrelse hos Bach Nielsen, der var blandt de bedste i eftermiddagens kamp.

Det var gæsterne der havde bedst fat i tredje periode, og Galansky hev flere gode redninger op af ærmet. Han kunne dog ikke forhindre den 1-2 føring det længe havde lugtet af, da pucken blev rettet af og ændrede retning, efter en ufarlig situation bag målet. Oliver True blev noteret scoringen. Stor jubel i Odense lejr, og fortjent føring.

Den holdt kampen ud, og fynboerne kunne tage deres anden sejr på stribe.